Results 1 to 3 of 3

Thread: openSUSE 11 burn my hardware?

  1. #1

    Angry openSUSE 11 burn my hardware?

    Hi

    I got problem with openSUSE 11, sometimes when some software is installing (for example when updates are installing) system hang and I smell a smoke from my PC so I turn off PC immediately.
    When I restart everything looks good it happened 4 times but only on openSUSE 11 (other system works good, even openSUSE 10.3).
    Hardware looks good, I haven't noticed any damage, and I don't know where that smell comes from (I have cleaned up lately so it's not because of dust).
    I must admit that the smell disappear after few minutes from shutdown, and appear again when I am installing something on openSUSE 11.

    Can somebody help me?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Kentucky
    Posts
    1,126

    Default Re: openSUSE 11 burn my hardware?

    Quote Originally Posted by emiltusiowy View Post
    Hi

    I got problem with openSUSE 11, sometimes when some software is installing (for example when updates are installing) system hang and I smell a smoke from my PC so I turn off PC immediately.
    When I restart everything looks good it happened 4 times but only on openSUSE 11 (other system works good, even openSUSE 10.3).
    Hardware looks good, I haven't noticed any damage, and I don't know where that smell comes from (I have cleaned up lately so it's not because of dust).
    I must admit that the smell disappear after few minutes from shutdown, and appear again when I am installing something on openSUSE 11.

    Can somebody help me?
    The 1st thing I would do is get the box out where I can see it; take the case off and start watching it with a flashlight. Are all the fans turning? Try to locate the cause. Are you overclocked? When you blew the dust, did you overspeed a fan? Reset the cards/ram; did you move something?

    Install "gkrellm" - Manages Multiple Stacked Monitors
    and set it up for you temp sensors; keep it up and install an app & see what temps are affected. I'd keep that up for a while.

    You should be able to set shutdown temps in the BIOS to protect the machine while you are looking for the cause.

    Do "dmesg | grep -2i acpi" in a terminal and post any errors you find.

    Lastly. I really doubt that it is 11.0 causing the problem unless something is unstable: do "ps aux" in a terminal, look to see if something is hogging the cpu or mem. Install an app & see if something goes off the wall.

    Try a clean install...
    Desktop Asus X-99 Viper. uefi & secure Boot, Win10, Leap 15.1; Laptop: ASUS GL752VW Optimus, uefi+Secure Boot, Win10, Leap 15.1 & T-weed and IMac

  3. #3

    Default Re: openSUSE 11 burn my hardware?

    ok, the problem was caused by graphic card
    After installing nvidia drivers from repo everything works good
    Thx for help

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •