Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: video playback on suse 11

  1. #1

    Default video playback on suse 11

    this is really bugging me...as i had multimedia sorted fine on 10.3, i freshly installed suse 11 on my laptop... i added packman repo, installed vlc, smplayer, mplayer, and downloaded the 1click install for w32codec-all. which i think is all i did under 10.3, yet i can't play .avi files under kaffeine (get a black screen, as with mplayer and mplayer) and vlc player just closes instantly. i ran it through a console and got this...

    ross@linux-32e6:~> vlc
    VLC media player 0.8.6h Janus
    [00000317] dc1394 demuxer error: Bad MRL, please check the option line (MRL was: /home/ross/1.avi)
    X Error of failed request: BadAlloc (insufficient resources for operation)
    Major opcode of failed request: 140 (XVideo)
    Minor opcode of failed request: 19 ()
    Serial number of failed request: 84
    Current serial number in output stream: 85
    ross@linux-32e6:~>

    does this mean anything for you guys? what packages do i need next?

    thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: video playback on suse 11

    you don't need any more packages. If all of your players don't work, then there's something wrong and you should submit a bugreport. I think it has something to do with Xorg

    if you're not afraid of compiling, get mplayer from SVN and compile it yourself. See if that solves your problem

    Code:
    svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/mplayer/trunk mplayer

  3. #3

    Default Re: video playback on suse 11

    the odd thing is avidemux plays them ok but it's not exactly a good video player is it. who do i send the bug report to? i'll see if i can do an online update later and see if that fixes anything. failing that, might try and install kde3 and then go back to that; right now it's far better IMHO.


  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: video playback on suse 11

    ah well, didn't knew you were trying on kde4, here may lie your problem. Why do people force themselves to use beta software which is also broken is beyond my understanding... stick to what works, and in this case it's kde3

    for bugreporting, go to Novell's bugzilla

  5. #5

    Default Re: video playback on suse 11

    Try running it with more verbose options, vlc will take vlc -vvv file/to/play.avi but probably mplayer will be better I'm dubious about vlc.

    Think this is correct for
    mplayer -msglevel all=9 file/to/play.avi
    Man first, have a try at Info, have a look at Wiki, if all that fails Scroogle!!!!!
    If I've helped click on the Rep button I don't know what it does but it sounds cool.

  6. #6

    Default Re: video playback on suse 11

    after installing kde3 off my install dvd...video play back works, thus it must be a fault with kde 4. i will update everything including kde4 core etc and see what happens. now all i need to try and fix is my darn k9copy problem

    i think i will take your advice microchip, and possibly stick with kde3 until kde4.1 comes out, by which time it will be a lot more stable.

    thanks for the help, will file bug report when i get time. now all i need to do is customise kde3 to how it was (except i can't be bothered to install compiz fusion...) and get k9copy working...any ideas? see my other thread,

    thanks you 2 for your help, it is really appreciated, and nice to know in a way that it wasn't my fault that it wasn't working

    Ross.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: video playback on suse 11

    for k9copy, you may want to wait till oldcpu comes. I've never used k9copy, so i'm no help here

  8. #8

    Default Re: video playback on suse 11

    thanks microchip for your help anyway. if not k9copy...what do you use for ripping dvds from the dvd into the folders (video ts)? come on...you are a multimedia expert no questions about it.

    after going back to kde3 and customising it a little....i realise i much prefer it over kde4... at least for now anyway. it's rock solid.

    cheers mate.

  9. #9

    Default Re: video playback on suse 11

    Code:
    Major opcode of failed request: 140 (XVideo)
    I think you are using compiz under intel graphics card (or with agilx), so you should change your video output to "X Window System (noXV)"

    Try this
    Ubuntu Forums - View Single Post - X3100 Video Playback

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: video playback on suse 11

    Quote Originally Posted by thestig View Post
    thanks microchip for your help anyway. if not k9copy...what do you use for ripping dvds from the dvd into the folders (video ts)? come on...you are a multimedia expert no questions about it.

    after going back to kde3 and customising it a little....i realise i much prefer it over kde4... at least for now anyway. it's rock solid.

    cheers mate.
    I unlock the DVD with mplayer. That is, I start to play it and press on pause. Then i go inside the DVD mount point and copy the VIDEO_TS folder to my drive... it's as simple as that. I don't need k9copy or some other program for that.
    note that this will not decrypt the DVD, it will just copy the VIDEO_TS folder to your drive. The content of the VIDEO_TS folder will still be encrypted

    Alternatively if I need to create an ISO out of the DVD, i use h264enc -iso

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •