Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Screensaver doesn't work

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oregon
    Posts
    455

    Default Screensaver doesn't work

    I've set the screensaver three times to turn on after 12 min. and if doesn't open. Is there something else that needs to be done to get the screensavers to work? (using ver 11 KDE4)

  2. #2

    Default Re: Screensaver doesn't work

    Mine doesn't either, and the Ctrl+Alt+L keyboard shortcut to lock the screen doesn't work and I don't see an option for it under Control Center > Keyboard Shortcuts.

  3. #3

    Default Re: Screensaver doesn't work

    I'm also unable to use the Graphics Card and Monitor control within Yast.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Te Ika a Maui, Aotearoa
    Posts
    68

    Default Re: Screensaver doesn't work

    I bought up a similar issue in the RCs as well, and didn't get any replies, so maybe it's a low priority problem. Actually, I'm not having much luck with any of the issues I've found so far, unfortunately.
    likhaavat - the occasional musings of an owlish male child

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Decatur, IL
    Posts
    39

    Default Re: Screensaver doesn't work

    Quote Originally Posted by celticdruidbob View Post
    I'm also unable to use the Graphics Card and Monitor control within Yast.
    I noticed (with GNOME) that it opened about 5 minutes after I clicked it the first time. Now it opens as expected. Not sure if it was gathering information the first time and something was locked.
    Dell Latitude | D600
    openSUSE 11 - GNOME
    Linux Registered User # 449097

  6. #6

    Default Re: Screensaver doesn't work

    It appears that something is amiss with everything related to the control of video.

    Screensavers can be previewed but do not launch.
    Unable to lock screen
    Unable to use the graphics card control in Yast.

    I've reviewed the /etc/X11/xorg.conf and nothing appears to be incorrect, however I am unable to run "Yast2 X11" or to access the Graphics options under Yast.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Schenectady, NY
    Posts
    138

    Default Re: Screensaver doesn't work

    I'm having the same problem with Gnome. I can't lock the screen/screensaver doesn't work (but graphics card and monitor does work for me).

    I've found that executing gnome-screensaver in the run dialog (alt+f2) fixes the problem for me. Still annoying that this isn't being launched by default though.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    /dev/belgium
    Posts
    1,946

    Default Re: Screensaver doesn't work

    screensaver works here. you guys seem to have something broken

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Australia
    Posts
    103

    Cool Re: Screensaver doesn't work

    KDE4 on a PIV, Intel 915, ATI9250 (AGP) and I have the same issue.
    Screen saver can be previewed but when it does kick in under normal circumstances it locks system up.

    Have disabled for now (saves power anyway) but a fix would be nice...

    I'm suspecting openGL issues, but haven't looked further.
    if it aint broken...dont let me near it

  10. #10

    Default Re: Screensaver doesn't work

    Same here - worked ok in SUSE 10.3, but in a fresh install of SUSE 11 I get a gray screen even on the preview.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •