Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Where do I belong now?

  1. #1
    Tony Sperling NNTP User

    Default Where do I belong now?

    Since the old [install-configure-administration] NG have expired - where
    should I post now?

    I have an issue with Suse 11.0 RC1 - when I enable Compiz, the window
    titlebar disappears. And while the cube appears and functions O.K. it is
    gone after I re-boot.

    This is a HP Notebook (zv5000) and the nVidia drivers installed with an
    auto-update, and all of that seems to work just fine!


    Tony. . .


  2. #2

    Default Re: Where do I belong now?

    Quote Originally Posted by Tony Sperling View Post
    Since the old [install-configure-administration] NG have expired - where
    should I post now?

    I have an issue with Suse 11.0 RC1 - when I enable Compiz, the window
    titlebar disappears. And while the cube appears and functions O.K. it is
    gone after I re-boot.

    This is a HP Notebook (zv5000) and the nVidia drivers installed with an
    auto-update, and all of that seems to work just fine!


    Tony. . .
    Is this on Gnome, KDE3, or KDE4?
    "If it ain't broke, find something wrong with it"

  3. #3

    Default Re: Where do I belong now?

    I think I'm having a similar issue in 11.0. I'm on a thinkpad t61p with a quadro 570m, 11.0 and gnome w/ all the updates. I have the drivers from the repo installed. When I try to turn on desktop effects, it looks like it just falls back to software rendering (artifacts everywhere, very slow, high cpu usage). I'm not sure why this is happening.

  4. #4

    Default Re: Where do I belong now?

    Quote Originally Posted by josecuervo1982 View Post
    I think I'm having a similar issue in 11.0. I'm on a thinkpad t61p with a quadro 570m, 11.0 and gnome w/ all the updates. I have the drivers from the repo installed. When I try to turn on desktop effects, it looks like it just falls back to software rendering (artifacts everywhere, very slow, high cpu usage). I'm not sure why this is happening.
    Actually this is a completely different issue, but please post your /var/log/Xorg.0.log, and /etc/X11/xorg.conf in [code][/code] tags
    "If it ain't broke, find something wrong with it"

  5. #5

    Default Re: Where do I belong now?

    Quote Originally Posted by some-guy View Post
    Actually this is a completely different issue, but please post your /var/log/Xorg.0.log, and /etc/X11/xorg.conf in [code][/code] tags
    The first log was too big to paste so i uploaded it to: http://josecuervo.shackspace.com/Xorg.0.log

    xorg.conf is below.
    [code]
    # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
    # nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder63) Mon May 19 00:33:37 PDT 2008

    # /.../
    # SaX generated X11 config file
    # Created on: 2008-06-13T17:02:18-0400.
    #
    # Version: 8.1
    # Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2005
    # Contact: SaX-User list <https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/sax-users>
    #
    # Automatically generated by [ISaX] (8.1)
    # PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
    #

    Section "ServerLayout"
    Identifier "Layout[all]"
    Screen "Screen[0]" 0 0
    InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
    InputDevice "Mouse[3]" "SendCoreEvents"
    Option "Clone" "off"
    Option "Xinerama" "off"
    Option "aiglx" "true"
    EndSection

    Section "Files"
    InputDevices "/dev/gpmdata"
    InputDevices "/dev/input/mice"
    FontPath "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/local"
    FontPath "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/Type1"
    FontPath "/usr/share/fonts/URW"
    FontPath "/usr/share/fonts/Speedo"
    FontPath "/usr/share/fonts/PEX"
    FontPath "/usr/share/fonts/cyrillic"
    FontPath "/usr/share/fonts/latin2/misc:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/latin2/Type1"
    FontPath "/usr/share/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/baekmuk:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/japanese:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/kwintv"
    FontPath "/usr/share/fonts/truetype"
    FontPath "/usr/share/fonts/uni:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/CID"
    FontPath "/usr/share/fonts/ucs/misc:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/hellas/misc:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/hellas/Type1"
    FontPath "/usr/share/fonts/misc/sgi:unscaled"
    FontPath "/usr/share/fonts/xtest"
    FontPath "/opt/kde3/share/fonts"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "dbe"
    Load "type1"
    Load "freetype"
    Load "extmod"
    Load "glx"
    EndSection

    Section "ServerFlags"
    Option "AllowMouseOpenFail" "on"
    Option "ZapWarning" "on"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard[0]"
    Driver "kbd"
    Option "Protocol" "Standard"
    Option "XkbLayout" "us"
    Option "XkbModel" "microsoftpro"
    Option "XkbRules" "xfree86"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse[1]"
    Driver "synaptics"
    Option "Buttons" "5"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Emulate3Buttons" "on"
    Option "HorizScrollDelta" "0"
    Option "InputFashion" "Mouse"
    Option "Name" "Synaptics;Touchpad"
    Option "Protocol" "explorerps/2"
    Option "SHMConfig" "on"
    Option "Vendor" "Sysp"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse[3]"
    Driver "mouse"
    Option "Buttons" "5"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "EmulateWheel" "on"
    Option "EmulateWheelButton" "2"
    Option "InputFashion" "Mouse"
    Option "Name" "IBM;TPPS/2 TrackPoint"
    Option "Protocol" "explorerps/2"
    Option "Vendor" "Sysp"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection

    Section "Modes"
    Identifier "Modes[0]"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor[0]"
    VendorName "--> LCD"
    ModelName "1920X1200@60HZ"
    UseModes "Modes[0]"
    DisplaySize 332 207
    HorizSync 30.0 - 85.0
    VertRefresh 50.0 - 60.0
    Option "CalcAlgorithm" "XServerPool"
    Option "DPMS"
    Option "PreferredMode" "1024x768"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Device[0]"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVidia"
    BoardName "Quadro FX 570M"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen[0]"
    Device "Device[0]"
    Monitor "Monitor[0]"
    DefaultDepth 24
    Option "RenderAccel" "True"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection "Display"
    Depth 15
    Modes "1920x1200" "1900x1200" "1920x1080" "1600x1200" "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 16
    Modes "1920x1200" "1900x1200" "1920x1080" "1600x1200" "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 24
    Modes "1920x1200" "1900x1200" "1920x1080" "1600x1200" "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 32
    Modes "1920x1200" "1900x1200" "1920x1080" "1600x1200" "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Depth 8
    Modes "1920x1200" "1900x1200" "1920x1080" "1600x1200" "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1366x768" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1280x720" "1024x768" "1280x600" "1024x600" "800x600" "768x576" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"
    EndSection
    [/code]

  6. #6

    Default Re: Where do I belong now?

    Just realized I accidentally put noparse tags around the code tags...oops.

  7. #7

    Default Re: Where do I belong now?

    Well, nothings wrong with your config, aiglx should be disabled but it shouldn't affect anything

    Post the output of 'compiz --replace --loose-binding --ignore-desktop-hints --sm-disable ccp'
    "If it ain't broke, find something wrong with it"

  8. #8

    Default Re: Where do I belong now?

    That basically broke the window manager, I couldn't type anything - had to restart the x-server.

  9. #9

    Default Re: Where do I belong now?

    Oh, all it said was "Starting gtk-window-decorator"

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Europa
    Posts
    9

    Default Re: Where do I belong now?

    Quote Originally Posted by Tony Sperling View Post
    (...)I have an issue with Suse 11.0 RC1 - when I enable Compiz, the window
    titlebar disappears(...)
    I had same problem on 10.3. After your nVidia driver is installed you shold do the following three comands (as su):
    Code:
    nvidia-xconfig --composite
    nvidia-xconfig --render-accel
    nvidia-xconfig --add-argb-glx-visuals -d 24
    Good luck!
    Last edited by przsak; 17-Jun-2008 at 11:10. Reason: x

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •