Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Skype stopped working

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    69

    Default Skype stopped working

    Skype stopped working. If I try to launch from start menu nothing happens. I tried from terminal and got the message

    "Segmentation fault".

    I have also tried as su and the message is:

    "No protocol specified".

    I haven't changed or install anything new except security updates. Uninstall and then install with no success. Any idea what could be the problem?

    My system is: HP Pavilion DV 2500t with nVidia GeForce 8400M GS
    OS: openSUSE 10.3(x86_64)
    Last edited by firozehh; 12-Jun-2008 at 20:15. Reason: typo

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Finland, European Union
    Posts
    1,879

    Default Re: Skype stopped working

    Could you tell us what Skype version it is, what package you installed it from (the name of the file) and the output of:

    rpm -qa --last |head -n 10

    This lists the last 10 updates (packages) you've installed on your system.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    69

    Default Re: Skype stopped working

    Thanks Chrysantine. I have downloaded this package form skype website:

    skype-2.0.0.68-suse.i586.rpm

    I have installed all required 32-bit packages as mentioned in 'skype HOWTO'.

    Here are the list last 10 updates:

    PHP Code:
    skype-2.0.0.68-suse                           Wed 11 Jun 2008 09:50:33 PM EDT
    gstreamer010
    -plugins-good-0.10.6-50.2         Wed 11 Jun 2008 01:24:30 PM EDT
    yast2
    -sound-2.15.11-18                        Tue 10 Jun 2008 02:41:04 AM EDT
    alsa
    -1.0.14-31.2                              Tue 10 Jun 2008 02:41:01 AM EDT
    libvisual
    -plugins-0.4.0-112                   Tue 10 Jun 2008 02:40:52 AM EDT
    libvisual
    -0.4.0-85                            Tue 10 Jun 2008 02:40:47 AM EDT
    esound
    -0.2.38-17                              Tue 10 Jun 2008 02:40:44 AM EDT
    alsa
    -utils-1.0.14-27                          Tue 10 Jun 2008 02:40:40 AM EDT
    alsa
    -plugins-1.0.14-41                        Tue 10 Jun 2008 02:40:36 AM EDT
    alsa
    -oss-32bit-1.0.14-23                      Tue 10 Jun 2008 02:40:33 AM EDT 

  4. #4
    DenverD NNTP User

    Default Re: Skype stopped working

    Chrysantine wrote:
    > Could you tell us what Skype version it is, what package you installed
    > it from (the name of the file) and the output of:
    >
    > RPM -QA --LAST |HEAD -N 10
    > This lists the last 10 updates (packages) you've installed on your
    > system.
    >
    >


    thanks for the magic (at the command line) incantation--i've saved it
    for later, but your's doesn't work...

    this one will:

    rpm -qa --last | head -n 10

    ;-)
    DenverD

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Finland, European Union
    Posts
    1,879

    Default Re: Skype stopped working

    I think the NNTP gateway is acting up again - my original post has the command in lower case capital but it seems because I made the text bold it turned all the letters upcase for all NNTP clients.

    It still shows them properly in lower case here on the web side.

  6. #6
    DenverD NNTP User

    Default Re: Skype stopped working

    Chrysantine wrote:
    > I think the NNTP gateway is acting up again - my original post has the
    > command in lower case capital but it seems because I made the text bold
    > it turned all the letters upcase for all NNTP clients.
    >
    > It still shows them properly in lower case here on the web side.


    ah...i hadn't thought about that..

    perhaps someone could tweak the forum website's coding for those of us
    using nntp...or maybe not use *bold* to highlight command line input..

    DenverD

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Finland, European Union
    Posts
    1,879

    Default Re: Skype stopped working

    Quote Originally Posted by DenverD View Post
    those of us
    using nntp...or maybe not use *bold* to highlight command line input..
    It's a bad habit from me - I tend to highlight commands as to seperate them the rest of the post so it's easier for the reason to distinguish which part of the line is a command (Especially when dealing with new folks).

    As a test : this is bolded lowercase text

    --

    As a reply to the original poster I cannot replicate this issue on 11 yet - perhaps it's a problem with the ALSA patch that was released. Do you have any concurrent applications such as an MP3 player (Amarok / Banshee etc.) running while you're trying to start Skype?

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    San Diego (California)
    Posts
    475

    Default Re: Skype stopped working

    Going back to the original problem (Skype): in case you do not want to mess up with the other recently installed RPMs (which i'm sure you do not want, also because they were security updates) i would try the following:

    1) Unistall and install an EARLIER version of skype, which you can find here
    https://developer.skype.com/Download/OldVersionsCopy
    This is the exact version I personally have installed on all my computers and is working fine:
    https://developer.skype.com/Download...-suse.i586.rpm

    2) In case you dont wanna have a version slightly older, then i would try unistalling and compiling from source the current version, as opposed to using RPMs

    PS: I tried updating one of my computer with the new version and its running fine. So here the problem must be in some screwed dependency, i think however that recompiling from source might give some clues in the error messages upon compilation
    Last edited by G0NZ0; 14-Jun-2008 at 05:57. Reason: added PS
    ~ There are 10 types of people. Those who understand binary, and those who don't. ~

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Florida, USA
    Posts
    69

    Default Re: Skype stopped working

    Thanks a lot Chrysantine and G0NZ0. To answer Chrysantine's question, no I was not playing any MP3 player. I have only Amarok installed by default.

    I have installed older version of skype and it seems to be working fine. Though, I haven't made any call yet. But I am sure it will work. I am not sure why skype-2.0 stopped working, may be because of the updates? Guess I need compile from source to find out!

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    San Diego (California)
    Posts
    475

    Default Re: Skype stopped working

    Quote Originally Posted by firozehh View Post
    I have installed older version of skype and it seems to be working fine. Though, I haven't made any call yet. But I am sure it will work. I am not sure why skype-2.0 stopped working, may be because of the updates? Guess I need compile from source to find out!
    You can make free trial calls. Anyway i'm pretty sure it will work as the problem was the seg fault at the startup.
    Quite weird indeed that the new version stopped working.
    In case you decide to compile let us know the result, that's an interesting issue and a good chance to learn!
    ~ There are 10 types of people. Those who understand binary, and those who don't. ~

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •