Results 1 to 4 of 4

Thread: Card reader with microsd does not automount.

  1. #1

    Default Card reader with microsd does not automount.

    I have a small usb dongle that came with my microsd card (kingston) which is supposed to make it a "normal" flash drive. Inserting the "drive" results in the following entry under dmesg:

    usb 2-9: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5
    usb 2-9: configuration #1 chosen from 1 choice
    usb 2-9: New USB device found, idVendor=090c, idProduct=6000
    usb 2-9: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
    usb 2-9: Product: USB2.0 Card Reader
    usb 2-9: Manufacturer: Generic , .
    usb 2-9: SerialNumber: 12345678901234567890

    however the card in it does not get mounted...any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Skogås Sweden
    Posts
    638

    Default Re: Card reader with microsd does not automount.

    Look into the file /etc/fstab if you have this line:

    usbfs /proc/bus/usbfs usbfs 0 0

    If not add it! The livecd's dont seem to add it.

  3. #3

    Default Re: Card reader with microsd does not automount.

    Thanks for the prompts response on this.. I searched bugzilla for "usbfs fstab" and didn't see an entry for this so I'm going to file a bug report.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Skogås Sweden
    Posts
    638

    Default Re: Card reader with microsd does not automount.

    Now I just noticed that I actually don't need that fstab
    entry, my card reader will mount anyway. Here's my entry
    in dmesg:

    usb 2-5: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4
    usb 2-5: configuration #1 chosen from 1 choice
    scsi8 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
    usb 2-5: New USB device found, idVendor=0781, idProduct=a7a8
    usb 2-5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
    usb 2-5: Product: SDDR-113
    usb 2-5: Manufacturer: SanDisk Corp.
    usb 2-5: SerialNumber: 6333011111B1
    usb-storage: device found at 4
    usb-storage: waiting for device to settle before scanning
    scsi 8:0:0:0: Direct-Access SanDisk SDDR-113 1.00 PQ: 0 ANSI: 0
    sd 8:0:0:0: [sdc] 3970048 512-byte hardware sectors (2033 MB)
    sd 8:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
    sd 8:0:0:0: [sdc] Mode Sense: 03 00 00 00
    sd 8:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
    sd 8:0:0:0: [sdc] 3970048 512-byte hardware sectors (2033 MB)
    sd 8:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
    sd 8:0:0:0: [sdc] Mode Sense: 03 00 00 00
    sd 8:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
    sdc: sdc1
    sd 8:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk
    sd 8:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 0
    usb-storage: device scan complete

    I notice that your's don't have this line:

    scsi8 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices

    Maybe that's the problem?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •