PDA

View Full Version : Open programma op verkeerd beeldscherm



berryvansleeuwen
02-Apr-2019, 09:21
Hallo,

Ik heb twee beeldschermen op mijn PC. De eerste is een standaard PC scherm, de tweede is mijn TV. Ik heb in eerste instantie de PC geinstalleerd op de TV omdat dan de juiste resolutie wordt gekozen. Daarna heb ik het primaire scherm overgeschakeld op de PC monitor.

De meeste programma's starten op het PC scherm. Maar een paar starten altijd op het TV scherm. Nu vind ik dat voor Kodi niet zo erg, dat is juist de bedoeling. Maar een paar programma's wil ik juist op het PC scherm hebben. Kan ergens worden ingesteld waar een programma moet starten? Ofwel, standaard op het primaire scherm ofwel starten op het laatst gebruikte scherm. (De meeste porgramma's starten op het laatst gebruikte scherm.)

OpenSuse LEAP 15, KDE Plasma 5.12

Met vriendelijke groet, Berry.

Knurpht
02-Apr-2019, 09:53
Kun je ze van het ene naar het andere scherm slepen? De desktop zou dat ( als ik het me goed herinner ) moeten onthouden. Kan het niet nadoen, om bij de HDMI te kunnen komen moet ik teveel andere dingen lostrekken, maar ken het van beamers. Als ik daarmee een venster naar mijn laptop scherm sleep, afsluit en daarna weer start opent het op het laptop scherm.

berryvansleeuwen
02-Apr-2019, 10:03
Ja, ik kan het venster verslepen. Als ik de TV heb aanstaan (op het HDMI scherm) kan ik hem zo oppakken en verslepen naar het andere scherm. Zonder TV is het wat lastiger, rechts-klik op de applicatie in de taakbalk -> meer acties -> verplaatsen. Dan wordt de muis op het venster geactiveerd en kan ik het verslepen naar het primaire scherm.

Ik zou inderdaad ook verwachten dat de positie wordt onthouden, bij veel applicaties is dat ook het geval. Maar specifiek bij dit programma doet hij dat niet. Telkens versleep ik het venster maar na afsluiten wordt hij toch een volgende keer weer gestart op het tweede scherm.

Berry.

Knurpht
02-Apr-2019, 10:10
Ja, ik kan het venster verslepen. Als ik de TV heb aanstaan (op het HDMI scherm) kan ik hem zo oppakken en verslepen naar het andere scherm. Zonder TV is het wat lastiger, rechts-klik op de applicatie in de taakbalk -> meer acties -> verplaatsen. Dan wordt de muis op het venster geactiveerd en kan ik het verslepen naar het primaire scherm.

Ik zou inderdaad ook verwachten dat de positie wordt onthouden, bij veel applicaties is dat ook het geval. Maar specifiek bij dit programma doet hij dat niet. Telkens versleep ik het venster maar na afsluiten wordt hij toch een volgende keer weer gestart op het tweede scherm.

Berry.
Hebbes, denk ik.
Rechts klikken in de titelbalk, Meer acties > Speciale Programma instellingen > Grootte en positie > Scherm aanvinken, dan Niet aanpassen veranderen in afdwingen en het juiste schermnummer kiezen.

berryvansleeuwen
02-Apr-2019, 10:40
Ah, dan snap ik waarom ik het niet kan vinden. Ik heb geen "Speciale programma instellingen" in dit menu. Ik heb Verplaatsen, grootte wijzigen, boven/onder anderen houden, volledig scherm en oprollen als mogelijkheden. Daarnaast een selectie groeperen toestaan. Is dit dan iets wat ergens aangezet moet worden?

Berry.

Knurpht
02-Apr-2019, 11:17
Ah, dan snap ik waarom ik het niet kan vinden. Ik heb geen "Speciale programma instellingen" in dit menu. Ik heb Verplaatsen, grootte wijzigen, boven/onder anderen houden, volledig scherm en oprollen als mogelijkheden. Daarnaast een selectie groeperen toestaan. Is dit dan iets wat ergens aangezet moet worden?

Berry.
Merkwaardig. Bij welk programma probeer je dit? Ik zie de opties nl. zelfs als ik het probeer bij Chrome. Is ook niet iets wat je aan/uit kunt zetten, voor zover ik weet tenminste. Moet erbij zeggen dat ik op TW zit op dit moment

berryvansleeuwen
02-Apr-2019, 11:44
Ik heb een eigen gecompileerd programma, vmagui (https://homerow.net/zvm/vma/). Het is een programma dat ik niet rechtstreeks start maar door een koppeling op basis van extentie, vergelijkbaar met zip iod. (alle *.vma en *.vmarc worden door dit programma geopend.)

Maar met wat verder zoeken heb ik nu wel de "Speciale programma instellingen" en "Speciale venster eigenschappen" gevonden. Niet onder de rechter muis menu, maar als het programma gestart is heb ik de opties wel in het menu in de linker boven hoek. Met een beetje proberen kan ik nu afdwingen dat deze op scherm 1 bureaublad 1 wordt gestart.

Bedankt voor de hulp bij het vinden van de opties.

Berry.