PDA

View Full Version : Testowanie



pbojczuk
15-Jun-2018, 01:29
3... 2... 1...

Zaczynamy!

pbojczuk
17-Jun-2018, 10:07
kacior,

Rzuć o kiem na to:
https://forums.opensuse.org/showthread.php/531673-Reported-Post-by-pbojczuk?p=2869971#post2869971

I sprawdź, jak u Ciebie wygląda to:
https://forums.opensuse.org/showthread.php/531673-Reported-Post-by-pbojczuk?p=2869933#post2869933

Generalnie jakiś survival guide trzeba będzie sporządzić.

kacior
26-Jun-2018, 03:58
kacior,

Rzuć o kiem na to:
https://forums.opensuse.org/showthread.php/531673-Reported-Post-by-pbojczuk?p=2869971#post2869971

I sprawdź, jak u Ciebie wygląda to:
https://forums.opensuse.org/showthread.php/531673-Reported-Post-by-pbojczuk?p=2869933#post2869933

Generalnie jakiś survival guide trzeba będzie sporządzić.

Widzę, że za poradnik już sam się zabrałeś, przepraszam, ostatnio trochę urwanie głowy miałem. Sobie to forum jako stronę startową muszę ustawić ;).
Jakieś jeszcze zadania do zrobienia zostały?

pbojczuk
22-Jul-2018, 02:59
Jeszcze kilka stringów pomiędzy XMLami muszę dodać. Chociaż w/g mnie obecne tłumaczenie jest co najmniej wystarczające.

W sumie, jakbyście z Fisiem przeklikali, z Fisiem, czy wszystkie kwestie związane z moderacją sa dla Was dostępne - do moderowania jest potrzebne jeszcze jedno hasło.

XxHardXtremexX
30-Jul-2018, 09:55
3... 2... 1...

Zaczynamy!

To ja również zacznę - widzę, że szykujecie polski dział dla OpenSUSE ;)

XxHardXtremexX
02-Nov-2018, 11:36
Coś chyba lekko ucichło. Nie wiem, czy wiecie o tym, że polskie działy dalej są ukryte na liście.

pbojczuk
30-Mar-2019, 12:41
Już nie są.

hellcp
30-Mar-2019, 16:58
Już nie są.

Miło widzieć że polska społeczność ma teraz miejsce na forach :P

rilicek
31-Mar-2019, 13:34
Ale tutaj ruch. TEST.

I jeszcze trzeba odpowiadać na pytania.

Gryxx
01-Apr-2019, 12:44
Test
Witam wszystkich na nowym forum

Fisiu
02-Apr-2019, 14:53
Publiczny test po raz pierwszy ;-)


Znacznik CODE

:brb::Protfl!

pieczara
25-Apr-2019, 01:21
No to przeprowadzony :) Witam ponownie :) :cool::cool:

pbojczuk
27-Apr-2019, 01:21
No to przeprowadzony :) Witam ponownie :) :cool::cool:

Najważniejszy wątek, jak widać, ma się dobrze.

rilicek
11-May-2019, 02:29
Testuję nowego laptopa i same porażki.
Ani WiFi, ani grafiki.
Jak najprościej zainstalować sterowniki do Radeona RX560? Albo do Vega 8 z Ryzena 5 3550H?

PS.
Wiedziałem, że Radeon to zło.

XxHardXtremexX
11-May-2019, 03:25
Testuję nowego laptopa i same porażki.
Ani WiFi, ani grafiki.
Jak najprościej zainstalować sterowniki do Radeona RX560? Albo do Vega 8 z Ryzena 5 3550H?

PS.
Wiedziałem, że Radeon to zło.

Odpisałem tobie w temacie, który stworzyłeś. Tylko teraz kurczę zastanawiam się czy masz RX560 czy RX560X, ponieważ z tego co widzę to jeszcze od biedy jest drugi driver, którego nie napisałem w temacie.

rilicek
11-May-2019, 05:31
Mam te pakiety co opisałeś. Chyba potrzebuję kernela 4.19.

PS.
Żeby było śmieszniej mam LEAP 15.0 a nie 15.1. Chyba trochę się rozpędziłem ;)

Poczekam na LEAP 15.1 może będzie łatwiej z nowszym kernelem.

rilicek
11-May-2019, 06:03
Oczywiście, że mam Radeon™ RX 560X GPU :shame:

PS.
Brak możliwości edycji postów jest lekko wkurzający :sarcastic:

Test edytowania postów by pbojczuk. Nie wiem, o co chodzi. :-)

rilicek
13-May-2019, 10:52
Test edytowania postów by pbojczuk. Nie wiem, o co chodzi. :-)

Zaloguj się jako zwykły użyszkodnik, a nie Władca Kuwety ;)

PS.
Edycja jest dostępna, ale przez krótki czas. Dobrze byłoby, gdyby można było edytować post do czasu aż ktoś nie opublikuje odpowiedzi

rilicek
13-May-2019, 15:11
Test Asus FX705DY. :)

pbojczuk
16-May-2019, 15:19
Pożegnałem przestarzłe Gnome3 na rzecz xfce4 @Leap 15 na T60 - nowe wersje Gnome3 niestety rozjeżdżają się na moim leciwym Radeonie.

Działa.

unix111
17-May-2019, 02:51
Niestety nie umiem mówić po polsku, ale witam!

rilicek
22-May-2019, 12:46
Jestem w szoku.
Testuję Asusa FX705DY.
Podłączam drugi monitor, działa od razu, pyta się jak go wykorzystać: zduplikować, rozszerzyć etc. Monitor wykryty poprawnie, rozdzielczość prawidłowa.

Żeby nie było tak różowo, mam problem z podświetleniem klawiatury. Ale o to pomęczę Was jak będę miał więcej czasu.

rilicek
06-Oct-2019, 13:12
Stare forum zaorane. Szkoda, to jest jakieś toporne i wolne.

kacior
07-Oct-2019, 10:50
Serwer jest chyba gdzieś w USA i strasznie duże opóźnienia dlatego.

filip76
12-Oct-2019, 23:36
Niestety nie umiem mówić po polsku, ale witam!

Ważne, że piszesz po polsku :D Ja też witam :)

pbojczuk
13-Oct-2019, 10:05
@filip76, bez arest to jak bez prawej ręki.

filip76
13-Oct-2019, 11:31
Szkoda aresta, trochę zakupów u nich zrobiłem.

filip76
21-Oct-2019, 20:55
Tak jak pisałem w wątku tematycznym, mogę polecić x-kom, zwłaszcza zakup przez www z odbiorem w salonie ;) Z tymi numerkami trochę jak u lekarza ale przynajmniej porządek jest. W sumie poza sieciówką to już u nich kupowałem kości RAM - ze sprzętu komputerowego. Bo oprócz tego kilka telefonów i tablet i póki co - współpraca bez zastrzeżeń.
Nie płacą mi za tego posta, po prostu dobrych chwalę, przed złymi ostrzegam :)

Pozdro!

Ps. Coś ledwo letnie to forum....

rilicek
09-Dec-2019, 15:44
J...
Żeby nie było tak różowo, mam problem z podświetleniem klawiatury. Ale o to pomęczę Was jak będę miał więcej czasu.


zypper dup pomogło :)

filip76
25-Mar-2020, 03:50
Cześć, nie chcę kolejnego posta zakładać, i tak już zaspamowałem forum :)



Do rzeczy: mam na stanie dość leciwą Toshibę Satellite T130-120. Na pokładzie ma:


1) IntelCore2 Solo CPU U3500, 1.4 GHz

2) 2x2 GB RAM na kościach Samsung M471B5673EH1-CF8 1066 MHz
3) Dysk HDD 320 GB, Sata III


Pierwotnie miał pójść na sprzedaż, bo de facto Windowsa10 używać się nie da - wyje, klatkuje, coś aktualizuje - fakt, że włączamy go kilka razy do roku i kiedyś musi pobrać aktualizacje ale trauma jest taka, że znów na kilka miesięcy trafia do lochu. Mam na karcie pamięci doinstalowanego linuksa ale też zamula, może jakbym go wrzucił na główny dysk... (obok windy oczywiście, bo żonie zależy, mi też czasami ten cholerny iTunes jest potrzebny).


Okazuje się, że jest to całkiem przemyślany sprzęt - dostęp do dysku i do RAM jest banalny - każdy z tych elementów mieści się pod zgrabną klapką na 2 śrubki pod spodem obudowy - ciach, ciach, klik i RAM na wierzchu.


Patrzyłem - za ~130 zł można kupić kość 4 GB czyli za 260 zł jest 2x więcej RAMu;
Dysk SSD - jeśli już to celowałbym w 500 GB i to wydatek 250 - 350 zł, w zależności od producenta.


Procesor zostaje stary. Warto cokolwiek wkładać w ten komputer czy raczej pierwotny plan i portal aukcyjny?

Dziękuję i pozdrawiam!

petersondillard
24-May-2020, 12:36
Po prostu sie przywitam! ;) (https://failfake.com/pl/)

Cześć WAM. mam nadzieje miło spędzimy tu czas