PDA

View Full Version : 2 prullenbakken ipv 1



stille
09-Jun-2018, 14:10
openSUSE Leap 15.0
KDE plasma versie: 5.12.5
versie KDE frameworks: 5.45.0

Ben na lange tijd Linux Mint gedraait te hebben, terug naar Suse gekomen.
Echter nu doet zich het volgende voor.

Ik heb 2 prullenbakken.....
De 2e staat naast de 1e.
Als ik een snelkoppeling op het buroblad zet, gaat de 2e prullenbak naast die snelkoppeling staan.
Zie het screenshotje: https://prntscr.com/jt2x78

Kan iemand mij verder helpen svp.

mvg
S

Knurpht
09-Jun-2018, 14:15
Hallo, welkom hier.

Kun je 's een terminal openen, en dan


ls -l ~/Desktop
doen, en het resultaat hier posten, tussen CODE tags ?

Even een vraag: gebruik je dezelfde /home/username als onder Mint ?

stille
09-Jun-2018, 23:39
Dank voor je welkom. :)

Nee, ik gebruik niet dezelfde username, het is ook een andere computer


bbg@linux-k4im:~> ls -l ~/Desktop
ls: kan geen toegang krijgen tot '/home/bbg/Desktop': Bestand of map bestaat niet



Wachtwoord:
linux-k4im:~ # ls -l ~/Desktop
ls: cannot access '/root/Desktop': No such file or directory

ComputerSmurf
10-Jun-2018, 01:29
Had je vanaf de verse installatie al 2 prullenbakken?
Heb je geprobeerd 1 weg te gooien of komt die steeds terug?

Gr
Wesley

stille
10-Jun-2018, 01:35
@Wesley: Durf niet 100% te zeggen dat ik er al 2 had.
Is me toen in ieder geval niet opgevallen

Op het plaatje de Rode prullenbak blijft gewoon staan, is ook aan te klikken en te legen. (hij is rood omdat er wat inzit)
De blauwe volgt het het laatst geopende programma die op de desktop staat.
Nu staat hij naast keepass, als ik firefox op het buroblad zet en die open, gaat hij daarnaast staan.
Hopelijk hebben jullie iets aan deze info.

alvast bedankt.
S

ComputerSmurf
10-Jun-2018, 01:40
@Wesley: Durf niet 100% te zeggen dat ik er al 2 had.
Is me toen in ieder geval niet opgevallen

Op het plaatje de Rode prullenbak blijft gewoon staan, is ook aan te klikken en te legen. (hij is rood omdat er wat inzit)
De blauwe volgt het het laatst geopende programma die op de desktop staat.
Nu staat hij naast keepass, als ik firefox op het buroblad zet en die open, gaat hij daarnaast staan.
Hopelijk hebben jullie iets aan deze info.

alvast bedankt.
S

Zelf zou ik geprobeerd hebben die 2de prullenbak weg te gooien.
En kijken of die dan weer terug komt.
Maar weet zo 123 niet of dat kwaad kan. Nu gebruik ik openSUSE ook nog niet zo heel lang en heb dit ook nog niet eerder gehoord eigenlijk.

Als je op save wil spelen moet je helaas iemand zijn reactie afwachten die dit al eerder gezien heeft of de oplossing heeft.

Gr
Wesley

stille
10-Jun-2018, 01:47
Zelf zou ik geprobeerd hebben die 2de prullenbak weg te gooien.
En kijken of die dan weer terug komt.
Maar weet zo 123 niet of dat kwaad kan. Nu gebruik ik openSUSE ook nog niet zo heel lang en heb dit ook nog niet eerder gehoord eigenlijk.

Als je op save wil spelen moet je helaas iemand zijn reactie afwachten die dit al eerder gezien heeft of de oplossing heeft.

Gr
Wesley

Dat lukt dus helaas niet.
Maar geen probleem.
We gaan verder 'stoeien'.

mvg
S

stille
10-Jun-2018, 02:48
Dat lukt dus helaas niet.
Maar geen probleem.
We gaan verder 'stoeien'.

mvg
S

*schaammodus*

Reboot gedaan.
2e prullenbak weg

*/schaammodus*

Bedankt alvast voor deze hulp.
Kom vast nog wel eens terug :P

hcvv
10-Jun-2018, 02:57
Dank voor je welkom. :)

Nee, ik gebruik niet dezelfde username, het is ook een andere computer


bbg@linux-k4im:~> ls -l ~/Desktop
ls: kan geen toegang krijgen tot '/home/bbg/Desktop': Bestand of map bestaat niet

Dat is zeer merkwaardig. Volgens mij hoor je een Desktop directory in je home directory te hebben, anders ziet je desktop er nog veel vreemder uit.



Wachtwoord:
linux-k4im:~ # ls -l ~/Desktop
ls: cannot access '/root/Desktop': No such file or directory

Dat gaat over root. Maar die heeft nooit een desktop. En ke klaagt ook niet over root, maar over een "normale|" gebruiker (bbg kennelijk).

stille
10-Jun-2018, 03:04
@Henk: en mijn desktop werkt gewoon.

Dit staat er in mijn 'home' map.
https://prnt.sc/jt7vys
Daar zit geen Desktop mapje bij.

mvg
S

Knurpht
10-Jun-2018, 04:26
@Henk: en mijn desktop werkt gewoon.

Dit staat er in mijn 'home' map.
https://prnt.sc/jt7vys
Daar zit geen Desktop mapje bij.

mvg
S

Ach, ja, had ik moeten weten. Je hebt natuurlijk in het nederlands geïstalleerd, en daardoor maakt KDE ~/Bureaublad aan ipv ~/Desktop. Maar, het probleem is al opgelost, dus waarschijnlijk ook niet meer te achterhalen wat er precies gebeurd is.

Veel plezier verder met je openSUSE installatie.

ComputerSmurf
12-Jun-2018, 03:44
*schaammodus*

Reboot gedaan.
2e prullenbak weg

*/schaammodus*

Bedankt alvast voor deze hulp.
Kom vast nog wel eens terug :P

Goed dat het nu "opgelost" is.

Veel plezier met je openSUSE installatie.

groetjes