PDA

View Full Version : LEAP 42.3 KDE menu verschijnt niet meer



Andreverkentsuse
12-Dec-2017, 07:02
Ik draai openSUSE KDE LEAP 42.3
Pentium i3 4 GB ram
Sinds gisteren al 2x voorgekomen:
Als ik in het panel op het Menu-icoontje druk, zie ik geen menu verschijnen, alleen een blauw streepje boven het Menu-icoontje.
Als ik mezelf afmeld en weer inlog of een terminal open en de volgende twee opdrachten geef :


kquitapp5 plasmashell



kstart plasmashell

werkt het menu weer.

Andreverkentsuse
12-Dec-2017, 09:36
Volgens mij heb ik de oorzaak ontdekt. Ik kan het KDE launch menu niet meer gebruiken, nadat ik de widget
Alle vensters minimaliseren heb gebruikt. Ik zie mij genoodzaakt deze widget te verwijderen uit het panel.

Andreverkentsuse
12-Dec-2017, 09:51
De widget
Bureaublad tonen wat volgens mij dezelfde werking heeft als
Alle vensters minimaliseren werkt gelukkig naar behoren. Mijn KDE launch menu blijft dus met widget
Bureaublad tonen wel gewoon werken.

Knurpht
15-Dec-2017, 05:54
Volgens mij heb ik de oorzaak ontdekt. Ik kan het KDE launch menu niet meer gebruiken, nadat ik de widget heb gebruikt. Ik zie mij genoodzaakt deze widget te verwijderen uit het panel.

Is dit een widget die meegeleverd wordt, of die je apart geïnstalleerd hebt ?
Wat ook nog wel 's wil helpen, is een nieuw standaard panel aanmaken. Het lijkt er nu op dat ook het menu geminimaliseerd wordt. Merkwaardig.
Je hebt geen extra KDE repos actief?

Andreverkentsuse
04-Jul-2018, 12:55
Oeps, sorry Knurpht, ik zie t nou pas.

Is dit een widget die meegeleverd wordt, of die je apart geïnstalleerd hebt ?
't Zijn beiden officiële widgets die je meteen ziet, als je op
Widgets toevoegen drukt.
Dus geen apart geïnstalleerde widgets.
Ik heb inmiddels ook al in Leap 15 KDE ervaren dat na een tijd 't startmenu niet opende, nadat ik de bewuste widget had geïnstalleerd.
Heb dus nu ook in Leap 15 KDE de widget

Alle vensters minimaliseren vervangen door
Bureaublad tonen

Je hebt geen extra KDE repos actief?
De enige repo die ik geïnstalleerd hebt is die van Packman.

Knurpht
04-Jul-2018, 13:09
Bestaat 't probleem ook voor een vers aangemaakte gebruiker? Als dat zo is, verdient 't een bugreport, denkelijk bij bugs.kde.org

Andreverkentsuse
05-Jul-2018, 12:26
Ik heb nu weer de widget

Bureaublad tonen verwijderd en de widget

Alle vensters minimaliseren
geïnstalleerd.
Het startmenu werkt normaal. Ik kijk 't ff aan.

Andreverkentsuse
06-Jul-2018, 06:27
De volgende dag na installatie van de widget
Alle vensters minimaliseren pc aangezet. Kan het startmenu niet openen.
Ik zal op bugs.kde.org verzoek indienen tot verwijderen van deze widget. Immers eronder staat een widget met dezelfde functie, die geen problemen oplevert.

Knurpht
06-Jul-2018, 06:52
De volgende dag na installatie van de widget pc aangezet. Kan het startmenu niet openen.
Ik zal op bugs.kde.org verzoek indienen tot verwijderen van deze widget. Immers eronder staat een widget met dezelfde functie, die geen problemen oplevert.

Lijkt me het beste, ja. Als je de link naar de bug hier post, zal ik 'm bevestigen. Kan 'm nadoen in een VM.