PDA

View Full Version : NoMachine en OpenSUSEfirewall



thialdasytske
19-Apr-2017, 11:25
Ik wil dmv NoMachine een verbinding leggen tussen mijn computer thuis en mijn computer op de zaak. ze draaien beiden opensuse leap 42.2 het lukt wel als ik de opensuse firewall uitschakel. Maar dit lijkt me niet zo handig, ookal draait er op de Experiabox ook iets als een firewall. Heeft iemand ook een idee hoe ik de opensuse firewall moet configureren ?

bvd Roland

Benmh
20-Apr-2017, 12:12
Ik wil dmv NoMachine een verbinding leggen tussen mijn computer thuis en mijn computer op de zaak. ze draaien beiden opensuse leap 42.2 het lukt wel als ik de opensuse firewall uitschakel. Maar dit lijkt me niet zo handig, ookal draait er op de Experiabox ook iets als een firewall. Heeft iemand ook een idee hoe ik de opensuse firewall moet configureren ?

bvd Roland

Je kan de firewall als het goed is naar je hand zetten. Ik gebruik zelf geen Nomachine, misschien dat je wat aan deze link hebt

https://nl.opensuse.org/SUSEfirewall2#Informatie

Zelf gebruik ik voor de uitwisseling van data tussen werk en thuis mijn servertje met alle beveiligingen die ik nodig acht, kan nu ook met programma`s als teamviewer, begreep ik pas.

thialdasytske
21-Apr-2017, 14:46
Je kan de firewall als het goed is naar je hand zetten. Ik gebruik zelf geen Nomachine, misschien dat je wat aan deze link hebt

https://nl.opensuse.org/SUSEfirewall2#Informatie

Zelf gebruik ik voor de uitwisseling van data tussen werk en thuis mijn servertje met alle beveiligingen die ik nodig acht, kan nu ook met programma`s als teamviewer, begreep ik pas.

bedankt voor je antwoord, maar het wordt mij niet duidelijk wat ik precies moet aanpassen. Bij NoMachine vertellen ze mij dat alles "out-of-the-box" zou moeten werken

Benmh
22-Apr-2017, 07:03
bedankt voor je antwoord, maar het wordt mij niet duidelijk wat ik precies moet aanpassen. Bij NoMachine vertellen ze mij dat alles "out-of-the-box" zou moeten werken

Tja dan zal je van mij helaas ook niet veel wijzer worden.
Heb je de vraag ook al op het NoMachine forum gesteld, denk dat zij meer advies kunnen geven.

https://www.nomachine.com/forums/

thialdasytske
22-Apr-2017, 13:40
Tja dan zal je van mij helaas ook niet veel wijzer worden.
Heb je de vraag ook al op het NoMachine forum gesteld, denk dat zij meer advies kunnen geven.

https://www.nomachine.com/forums/

Ja, alleen zijn ze daar van mening dat het automatisch moet gaan, maar dat doet het dus niet.
In ieder geval bedankt voor je hulp

Knurpht
25-Apr-2017, 09:05
Welke versie van NoMachine gebruik je. Voor versies lager dan 4 schijnt het genoeg te zijn om de SSH poort open te zetten. Dat is in de openSUSE Firewall een voorgeconfigureerde optie.

Heb je wel versie 4, dan is deze thread ( engels ) misschien interessant: https://forums.opensuse.org/showthread.php/493332-Nomachine-V4-cannot-connect-through-firewall

marel
27-Apr-2017, 06:09
En .. als alles anders niet werkt zou je altijd nog Wireshark kunnen draaien.

Start Wireshark, draai NoMachine zonder firewall voor zeg een minuutje en stop NoMachine en Wireshark. De Wireshark log zal nu al het verkeer laten zien incl. de poorten en de adressen. Met deze informatie zou je prima firewall rules moeten kunnen opzetten.