PDA

View Full Version : TUMBLEWEED Geen edge scrolling in 3.20?



jansteen
01-Apr-2016, 00:49
Zoals de titel al zegt......

Gisteren de updates binnen gehaald, en we zitten nu met Tumbleweed op Gnome 3.20.
De installatie zit op een hp laptop, en nu werkt "edge scrolling" niet meer.

Als ik dan kijk bij instellingen- muis/touchpad zie ook niet meer de mogelijkheid om het in/uit te schakelen.
Is dit bewust weggelaten, of is er iets misgegaan met mijn update?

(Ik las dit:
https://blogs.gnome.org/felipeborges/new-mouse-panel/
En zie daar toch echt een optie om het scrollen aan te passen, maar zoals ik al zei, zie ik dat niet in mijn installatie.)

Knurpht
02-Apr-2016, 04:09
Is xf86-input-libinput-0.17.0-1.1.x86_64 geïnstalleerd?

In mijn geval scrollde alles omgekeerd, heel raar. Natural scrolling uitgezet en nu werkt 't naar behoren.

jansteen
02-Apr-2016, 07:39
Is xf86-input-libinput-0.17.0-1.1.x86_64 geïnstalleerd?

In mijn geval scrollde alles omgekeerd, heel raar. Natural scrolling uitgezet en nu werkt 't naar behoren.

Ja, is geïnstalleerd.

Het rare is dat de hele optie in het configuratie-programma is verdwenen.

Normaal heb je de keuze tussen het scrollen met 2 vingers, of edge scrollen.
Die is bij mij dus niet aanwezig.....
Ik heb (nog maar) 4 opties bij touchpad:

Touchpad aan/uit
Natural scrolling
Touchpad speed
Tap to click

Knurpht
02-Apr-2016, 08:02
Ja, is geïnstalleerd.

Het rare is dat de hele optie in het configuratie-programma is verdwenen.

Normaal heb je de keuze tussen het scrollen met 2 vingers, of edge scrollen.
Die is bij mij dus niet aanwezig.....
Ik heb (nog maar) 4 opties bij touchpad:

Touchpad aan/uit
Natural scrolling
Touchpad speed
Tap to click

Heb ik ook. Ben pas net weer wat met GNOME bezig, er is sinds 3.12 nogal wat veranderd. Heb ook een raar probleem: In een nieuw account werken de extensies uit het ..extensions-common pakket gewoon netjes. In mijn eigen account werkt Application menu niet, ook niet na opruimen van alle gnome gerelateerde bestandjes in mijn homedir. Nog geen tijd voor gehad om er verder naar te kijken.

jansteen
02-Apr-2016, 09:23
Heb ik ook. Ben pas net weer wat met GNOME bezig, er is sinds 3.12 nogal wat veranderd. Heb ook een raar probleem: In een nieuw account werken de extensies uit het ..extensions-common pakket gewoon netjes. In mijn eigen account werkt Application menu niet, ook niet na opruimen van alle gnome gerelateerde bestandjes in mijn homedir. Nog geen tijd voor gehad om er verder naar te kijken.

Ik wist helemaal niet dat er een extensions-common pakket was........
Mijn extenties installeer ik altijd via de Gnome extensites website.
Maar de meeste werken op dit moment niet omdat ze nog niet zijn aangepast voor 3.20, maar dat is altijd zo met een nieuwe versie Gnome.

Maar goed, als jij die opties ook niet hebt is het geen lokaal probleem (scrollen)

jansteen
04-Apr-2016, 10:52
Had ook gepost op het Engelse gedeelte van dit forum (had je vast wel gelezen)
Maar heb dus toch maar een bug-rapport aangemaakt.

https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=973755

Dit ter info