PDA

View Full Version : CPU gebruik plasma5



JorisL
10-Jan-2016, 05:43
Hoi,

Omdat ik een paar weken geleden een fresh install uitgevoerd heb zit ik nu op LEAP 42.1
Na een bepaalde tijd, van enkele uren tot een dag, begint plasma veel CPU te gebruiken.
Bij plasma 4 was het eerder het geheugen dat na een tijd opgeslorpt werd.

Is er een manier om te tracken waarom dit gebeurt?
Op dit moment gebruikt plasma bijvoorbeeld rond de 40% van een core (thread?).

Setup (Acer 7750G laptop):
Intel core i7-2670QM - Quad core hyperthreaded tot 8 - 2.2 GHz
Acer Incorporated Radeon HD 6650M
6GB RAM

Mvg,

Joris

hcvv
10-Jan-2016, 06:34
Hallo, welkom hier.

Ik geloof dat ik iets dergelijks in de Engelse afdeling heb gezien. Ik weet echter niet wat de oplossing van het raadsel was (als er een oplossing was). Misschien moeten we allemaal even zoeken.

Knurpht
10-Jan-2016, 08:10
In Systeeminstellingen - Scherm en Monitor - Compositor: staat daar bij "Backend voor renderen" als waarde "Xrender", zet die dan op OpenGL3.1 indien mogelijk, of op OpenGL2. Waarschijnlijk is één van je cores rekenwerk voor het renderen van de desktop aan het uitvoeren.

JorisL
11-Jan-2016, 03:23
Het stond op OpenGL2.0, nu is het aangepast naar 3.1

Voorlopig ziet het er goed uit.

Thanks,

Joris