PDA

View Full Version : kontakt beheer



fveerman
30-Dec-2014, 06:14
beste mensen
ik heb problemen bij het instellen van Kontakt beheer gebrek aan kennis wie kan en wil mij helpen zodat ik via kontakt de communicatie kan afhandelen
vriendelijke groet

Frits Veerman

Knurpht
31-Dec-2014, 04:23
beste mensen
ik heb problemen bij het instellen van Kontakt beheer gebrek aan kennis wie kan en wil mij helpen zodat ik via kontakt de communicatie kan afhandelen
vriendelijke groet

Frits Veerman

Da's wel heel algemeen. openSUSE versie? Dat 't KDE is snap ik al, maar aan Kontact kun je zoveel instellen........ Met "doet het niet" kunnen we hier ook niet zoveel.

Knurpht
31-Dec-2014, 07:02
Wat je in ieder geval nodig hebt:
- emailadres
- inkomende en uitgaande mailserver voor de emailadres
- is het pop of imap mail

Wat ik wil weten:
- Wat heb je tot nu toe geprobeerd?
- Wat werkt er precies niet?

fveerman
11-Jan-2015, 13:09
Wat je in ieder geval nodig hebt:
- emailadres
- inkomende en uitgaande mailserver voor de emailadres
- is het pop of imap mail

Wat ik wil weten:
- Wat heb je tot nu toe geprobeerd?
- Wat werkt er precies niet?

ik ben nu zover dat er van een mailadres alle mails binnen komen dat is in positief, maar ik vele mail adressen
Het verzenden lukt niet tot op heden ik zie iets compleet over het hoofd volgens mij eerst mijn andere laptop's ook proberen .

Knurpht
12-Jan-2015, 05:08
Ik kan zo niet zeggen of 't jou helpt, maar je moet in Kontact / Kmail altijd een inkomende (dat gaat nu goed blijkbaar) en uitgaande mailserver instellen. Dat doe je via Hulpmiddelen - Accountassistent in één keer, maar als je handmatig via Instellingen - Kmail instellen - Accounts de inkomende mail ingesteld hebt, moet je 't apart ook voor de uitgaande doen.

Benmh
21-Feb-2015, 07:12
Ik kan zo niet zeggen of 't jou helpt, maar je moet in Kontact / Kmail altijd een inkomende (dat gaat nu goed blijkbaar) en uitgaande mailserver instellen. Dat doe je via Hulpmiddelen - Accountassistent in één keer, maar als je handmatig via Instellingen - Kmail instellen - Accounts de inkomende mail ingesteld hebt, moet je 't apart ook voor de uitgaande doen.

Dat klopt, maar.
Vandaag eens met Frits gekeken.
Hij heeft 2 mail-adressen erin staan.
Kmail vereist een standaard uitgaande server.
Bij 2 adressen wil dat bij Frits niet helemaal goed gaan ook 2 verschillende uitgaande servers in gebruik..
Zodra de standaard uitgaande server wordt gewijzigd van de ene naar de andere geeft Kmail aan dat de standaard server is aangepast.
Bij controle blijkt dat dit niet zo is.
Heb er nu 1 uitgaande server van gemaakt, logischer en werkt sneller.
Altijd handig om een uitgaande server van bv: gmail te gebruiken mocht er een g-mail acoount voor handen te zijn.

Knurpht
21-Feb-2015, 08:13
Kmail werkt met identiteiten. Als je 2 emailadressen gebruikt die hun eigen uitgaande mailserver moeten hebben, maak je 2 identiteiten aan, ieder met hun eigen mailadres. De logica daarvan is dat jij bijv. voor je prive mailadres "Frits" of "Ben" heet, maar voor de postzegelclub "Penningmeester PZC Rotterdam". In de identiteiten kun je bepalen via welke uitgaande server je wilt versturen, standaard wordt daar de gevonden mailserver van het emailadres gebruikt.

Via google verzenden is een optie. Je moet 't dan wel helemaal goed configureren (met antwoordadres, en ook bij google e.e.a goed instellen) anders komen de antwoorden van sommige mailclients in de windo-richting op je gmail adres terecht. Of 't gaat wel goed, maar mensen zien in de ontvangen mail jouw gmail identiteit.

Maar eh, mooi dat jullie eruit gekomen zijn. Ik had zelf al 't idee dat fysiek contact wel nodig was.

Benmh
21-Feb-2015, 14:06
Kmail werkt met identiteiten. Als je 2 emailadressen gebruikt die hun eigen uitgaande mailserver moeten hebben, maak je 2 identiteiten aan, ieder met hun eigen mailadres. De logica daarvan is dat jij bijv. voor je prive mailadres "Frits" of "Ben" heet, maar voor de postzegelclub "Penningmeester PZC Rotterdam". In de identiteiten kun je bepalen via welke uitgaande server je wilt versturen, standaard wordt daar de gevonden mailserver van het emailadres gebruikt.

Via google verzenden is een optie. Je moet 't dan wel helemaal goed configureren (met antwoordadres, en ook bij google e.e.a goed instellen) anders komen de antwoorden van sommige mailclients in de windo-richting op je gmail adres terecht. Of 't gaat wel goed, maar mensen zien in de ontvangen mail jouw gmail identiteit.

Maar eh, mooi dat jullie eruit gekomen zijn. Ik had zelf al 't idee dat fysiek contact wel nodig was.

Die postzegel club vind ik wel een beetje .......... :sarcastic:

De twee en wat meer identiteiten zijn er.
Omdat Frits zijn laptop nog al vaak onderweg gebruikt lijkt gmail server een betere optie.
Thuis kan die gewoon weer de normale server actief maken.

Knurpht
22-Feb-2015, 05:46
Dan zou ik alles altijd via Google laten lopen. En dat kan. Je moet dan in de Google config het afzenderadres vermelden, het google adres invoeren als identiteit, en dan voor de andere identiteiten de uitgaande server en credentials van het google account gebruiken. Kan in identiteit - bewerken - geavanceerd, dwz zowel uitgaande server, als het antwoordadres.
Op deze manier hoeft Frits nooit meer om te schakelen.

Ik doe dit zelf al heel lang zo, omdat ik een paar klanten had waar de provider poorten blokkeerde, heb daar zelfs een apart gmailadres voor.

Benmh
22-Feb-2015, 07:27
Goed idee, zal dat de volgende keer voor hem doen.