PDA

View Full Version : Xen / KVM geen netwerk driver



Andreverkentsuse
29-Jun-2014, 11:17
PC : Acer AMD Athlon II X2 220 X1420 2,7 GIG ram.
openSUSE 13.1 Bottle 64 bits.

lspci geeft aan gegevens:
00:01.0 ISA bridge: NVIDIA Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: NVIDIA Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
00:04.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:07.0 Bridge: NVIDIA Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0c.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)

in Netwerkinstellingen :
MCP61 Ethernet
Apparaatnaam: enp0s7
Automatisch gestart bij opstarten
Dynamisch DHCP versie IPv4 en 6

Netwerk-bridge
Apparaatnaam: br0
Automatisch gestart bij opstarten
IP-adres toegewezen met DHCP

Als ik via Yast , Install Xen or KVM... alleen Xen installeer, krijg ik foutmelding : Geen netwerk driver.
Als ik ook KVM installeer :

qemu:///system
Fout bij polling connectie 'qemu:///system': An error occurred, but the cause is unknown

Benmh
30-Jun-2014, 07:35
Er schijnen hier en daar wat problemen te spelen met Xen.
Op het Engelstalig forum deel is al wat discussie gaande. Hier betreft het wel het virtual network.
Mogelijk dat er een hint voor jouw bij is

https://forums.opensuse.org/showthread.php/491310-virt-manager-and-bridge-problem?highlight=network+problem+xen

Zelf heb ik eens met Xen een vergelijkbaar probleem gehad, heb toen met zypper up gegokt of er een oplossing kwam.
Beetje mazzel en luiheid toen er na deze update de boel weer vlot ging werken.
Draai hier dan weer wel met Tumbleweed.

Andreverkentsuse
30-Jun-2014, 08:22
Dank je, Benmh, ik ga eens kijken.