PDA

View Full Version : Wi-Fi USB Connector



Red2503
25-Jul-2013, 02:43
Sinds gisteren ben ik overgestapt naar OpenSUSE, maar nu zit ik met het volgende probleem: Ik bezit over een TP-WN821N van TP-Link, dus toen ik nog Windows gebruikte heb ik een ISO gemaakt van de installatie cd en deze op een USB stick gezet (ik heb namelijk geen CD drive in mijn PC). Nu heb ik deze ISO uitgepakt in OpenSUSE, maar zie ik een Setup.exe en een dll bestand die ik niet in OpenSUSE kan openen. Ook heb ik op Google al naar Linux drivers gezocht, maar helaas zonder succes. Wat kan ik nu doen?

Bedankt,
Red2503

Dexter1979
25-Jul-2013, 09:30
Hoi,

Welke versie van openSUSE en welke desktop (KDE, Gnome, etc) gebruik je?

Red2503
27-Jul-2013, 12:17
OpenSUSE 12.3 KDE.

Dexter1979
28-Jul-2013, 11:04
OpenSUSE 12.3 KDE.

Ok, en na wat onderzoek op Google ben ik erachter gekomen dat de TP-WN821N van TP-Link een USB Wifi stick is.. Dit zou ook handige informatie wezen om in de eerste post te zetten.. Maar goed,.

Volgens mij is de TP-WN821N voledig ondersteund door Linux. Zou je misschien een terminal kunnen openen (als je niet weet wat ik bedoel klik op het gecko logo links onder en open konsole) en dan even het volgende intypen. Zorg wel dat de stick in de computer zit.:


lsusb

En zou je de lijst die je op je scherm krijgt hier kunnen posten tussen code tags (die # knop)?

Red2503
30-Jul-2013, 03:39
Sorry, ik dacht dat ik er bij had gezet dat het een Wi-Fi USB stick is.

Ik krijg dit te zien:

Red2503@linux-053q:~> lsusb

Bus 001 Device 002: ID 0bda:8178 Realtek Semiconductor Corp. RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter
Bus 003 Device 002: ID 0d8c:0102 C-Media Electronics, Inc. CM106 Like Sound Device
Bus 004 Device 002: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 005 Device 002: ID 046d:c52f Logitech, Inc. Wireless Mouse M305
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Red2503@linux-053q:~>

Dexter1979
01-Aug-2013, 12:17
Sorry, ik dacht dat ik er bij had gezet dat het een Wi-Fi USB stick is.[/CODE]
Sorry, dat had je ook.. staat in het onderwerp :shame:


[QUOTE=Red2503;2575605]Ik krijg dit te zien:

Red2503@linux-053q:~> lsusb

Bus 001 Device 002: ID 0bda:8178 Realtek Semiconductor Corp. RTL8192CU 802.11n WLAN Adapter
Bus 003 Device 002: ID 0d8c:0102 C-Media Electronics, Inc. CM106 Like Sound Device
Bus 004 Device 002: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 005 Device 002: ID 046d:c52f Logitech, Inc. Wireless Mouse M305
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Red2503@linux-053q:~>


Dat is je WLAN en die word dus wel herkend. Wat gebeurd er als je network manager (zal als het goed is recht onder in beeld bij de klok moeten zitten) laat zoeken naar WiFi netwerken?

Red2503
03-Aug-2013, 04:51
Ik heb ook op Manage Connections gedrukt, want bij Interfaces en Connections staat helemaal niks. Wanneer ik naar Manage Connections ga zie ik dat ik alleen een VPN netwerk toe kan voegen, dus geen Wireless.

Dexter1979
03-Aug-2013, 10:59
Ik denk dat je hem eerst in YAST zal moeten instellen. Ga in YAST naar Network - Network Settings. Ik heb een Engelse variant van openSUSE dus het zal in het Nederlands allicht anders heten ;)

Je zal een melding krijgen dat het netwerk word geregeld door Network Manager en die melding kan je weg klikken.
In hardware zal je USB stick te zien moeten zijn en dat hij niet is geconfigureerd. Als je die aanklikt en op edit drukt kan je instellingen veranderen. Zorg ervoor dat het DHCP gebruikt. Dank opslaan met OK. Probeer dan nog eens via network manager in KDE een verbinding te krijgen.

Ik heb zelf nooit een USB WiFi kaart gebruikt dus ik doe dit ook uit het hoofd. En vanaf het werk op een Windows XP pc lol!

Benmh
03-Aug-2013, 13:30
Ik denk dat je hem eerst in YAST zal moeten instellen. Ga in YAST naar Network - Network Settings. Ik heb een Engelse variant van openSUSE dus het zal in het Nederlands allicht anders heten ;)

Je zal een melding krijgen dat het netwerk word geregeld door Network Manager en die melding kan je weg klikken.
In hardware zal je USB stick te zien moeten zijn en dat hij niet is geconfigureerd. Als je die aanklikt en op edit drukt kan je instellingen veranderen. Zorg ervoor dat het DHCP gebruikt. Dank opslaan met OK. Probeer dan nog eens via network manager in KDE een verbinding te krijgen.

Ik heb zelf nooit een USB WiFi kaart gebruikt dus ik doe dit ook uit het hoofd. En vanaf het werk op een Windows XP pc lol!

In het Nederlands is het via YAsT naar netwerkapparaten> netwerkinstellingen > Globaleopties> eerst eens klikken op Traditionele methode met ifup.
Dan naar het tabblad :Overzicht en daar de kaart toevoegen en bewerken. Als je dat gedaan heb weer terug naar tabblad :Globale opties en vink daar dan Gebruikersgecontroleerd met Networkmanager aan. Klik op OK en het is gedaan.
Vergeet niet de Widget in de taakbalk toe te voegen voor de networkmanager.

Red2503
03-Aug-2013, 15:21
Als ik dat gedaan heb staat er dat ik pakketten moet installeren, wanneer ik dan installeren aan klik zie ik een installatieschermpje en zegt hij daarna "De benodigde pakketten zijn niet geïnstalleerd. De configuratie zal worden afgebroken. Wilt u het nog eens proberen?". Als ik dan ja aan klik herhaalt zich het zelfde.

Dexter1979
03-Aug-2013, 15:47
Dan zal je dit moeten doen met een werkende internet verbinding. Heeft jou laptop geen ingebouwde Wifi of een normale LAN poort?

Benmh
04-Aug-2013, 09:42
Als ik dat gedaan heb staat er dat ik pakketten moet installeren, wanneer ik dan installeren aan klik zie ik een installatieschermpje en zegt hij daarna "De benodigde pakketten zijn niet geïnstalleerd. De configuratie zal worden afgebroken. Wilt u het nog eens proberen?". Als ik dan ja aan klik herhaalt zich het zelfde.


Even mijn reactie weg gehaald, zag even niet dat Dexter dezelfde vragen had.

Red2503
05-Aug-2013, 15:41
Dan zal je dit moeten doen met een werkende internet verbinding. Heeft jou laptop geen ingebouwde Wifi of een normale LAN poort?Wel een LAN poort maar geen ingebouwde Wi-Fi kaart. Het gaat trouwens om een PC, dus dan zou ik hem helemaal aan moeten sluiten bij mijn router waar bijna geen ruimte is. Zijn er ook andere mogelijkheden? Bedankt!

Benmh
07-Aug-2013, 09:40
Tja de andere mogelijkheid is, dat je een wifi verbinding op kan zetten met een wifi usb stick of een wifi pci-kaart die out of the box wordt ondersteund.
Anders gewoon even de boel oppakken en dicht bij de router gaan zitten.
Als de pakketten eenmaal zijn geinstalleerd ben je daar klaar.

Dexter1979
12-Aug-2013, 02:45
Zijn er ook andere mogelijkheden?Ja, de installatie DVD zou moeten werken. Als je die nog in de repositories heb zitten moet je de benodigde bestanden daarvan kunnen plukken. Zo niet dan zal je hem even moeten toevoegen. Ik zet hem zelf altijd uit, maar laat hem wel in de lijst zitten mocht ik heb nodig zijn.