PDA

View Full Version : Geen werkend internet...



Guido74
29-Mar-2013, 02:39
Goedenmorgen,



Ik heb sinds een paar maandjes opensuse 12.2 op mijn laptop staan en ben er zeer tevreden over.
Installatie ging soepel en foutloos, internet zowel bedraad als wifi werden automatisch gevonden.
En alle programma's die ik wil gebruiken krijg ik allemaal aan de praat via yast, one click van software.opensuse.org of via de terminal.
Windows staat er bij als dualboot maar ik heb deze nooit meer gebruikt aangezien ik alles heb wat ik wil onder opensuse.

Gestimuleerd door deze ervaring dacht ik opensuse 12.3 te installeren op mijn desktop pc en ook hier een foutloze dualboot installatie.
En 12.3 ziet er gelikt uit vind ik.
Maar nu mijn probleem.

Helaas geen werkende internet verbinding, bekabeld krijg ik niet werkend en via een usb adapter van sweex ook geen succes.
Wat betreft bekabeld internet heb ik het idee dat het een simpel iets moet zijn alleen ik zie het niet.
Ik heb al van alles geprobeerd via Yast - Netwerkapparaten - Netwerkinstellingen maar geen succes.
Hopelijk hebben jullie hier wat tips, aanwijzingen of zelfs een oplossing.

Hier onder wat extra info.

Uname

linux-x867:/home/guido # uname -r
3.7.10-1.1-desktop


Ifconfig

linux-x867:/home/guido # ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:21:53:EF:4B
inet addr:192.168.0.3 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::224:21ff:fe53:ef4b/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:224 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:438 (438.0 b) TX bytes:33522 (32.7 Kb)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:148 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:148 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:9520 (9.2 Kb) TX bytes:9520 (9.2 Kb)


Netstat

linux-x867:/home/guido # netstat -r
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags MSS Window irtt Iface
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
link-local * 255.255.0.0 U 0 0 0 eth0
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0


Hopenlijk kunnen jullie mij een duwtje in de juiste richting geven.

Guido Dijk

Scorpio13
29-Mar-2013, 03:59
Goedenmorgen,



Ik heb sinds een paar maandjes opensuse 12.2 op mijn laptop staan en ben er zeer tevreden over.
Installatie ging soepel en foutloos, internet zowel bedraad als wifi werden automatisch gevonden.
En alle programma's die ik wil gebruiken krijg ik allemaal aan de praat via yast, one click van software.opensuse.org of via de terminal.
Windows staat er bij als dualboot maar ik heb deze nooit meer gebruikt aangezien ik alles heb wat ik wil onder opensuse.

Gestimuleerd door deze ervaring dacht ik opensuse 12.3 te installeren op mijn desktop pc en ook hier een foutloze dualboot installatie.
En 12.3 ziet er gelikt uit vind ik.
Maar nu mijn probleem.

Helaas geen werkende internet verbinding, bekabeld krijg ik niet werkend en via een usb adapter van sweex ook geen succes.
Wat betreft bekabeld internet heb ik het idee dat het een simpel iets moet zijn alleen ik zie het niet.
Ik heb al van alles geprobeerd via Yast - Netwerkapparaten - Netwerkinstellingen maar geen succes.
Hopelijk hebben jullie hier wat tips, aanwijzingen of zelfs een oplossing.

Hier onder wat extra info.

Uname

linux-x867:/home/guido # uname -r
3.7.10-1.1-desktop


Ifconfig

linux-x867:/home/guido # ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:21:53:EF:4B
inet addr:192.168.0.3 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::224:21ff:fe53:ef4b/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:224 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:438 (438.0 b) TX bytes:33522 (32.7 Kb)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:148 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:148 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:9520 (9.2 Kb) TX bytes:9520 (9.2 Kb)


Netstat

linux-x867:/home/guido # netstat -r
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags MSS Window irtt Iface
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
link-local * 255.255.0.0 U 0 0 0 eth0
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0


Hopenlijk kunnen jullie mij een duwtje in de juiste richting geven.

Guido Dijk

Heb ik ook gehad na de installatie, een reboot en internet werkte.
Bij een vriend van mij was het iets anders, Via Yast - netwerkinstellingen - tab Globale opties heb ik "traditionele methode met ifup" aangezet, bij overzicht de netwerkkaart geselecteerd en op "bewerken" geklikt - tab "algemeen" bij activeer apparaat "tijdens een kabel verbinding geselecteerd" opnieuw opgestart en internet was in orde.
Hopelijk heb je hier wat aan.
gr
Mario

Guido74
29-Mar-2013, 04:16
Thanks Mario !!
Het kan zo simpel zijn....
Ik had wat verkeerd staan bij netwerk instellingen en deze gecorrigeerd en tegelijk jouw aanwijzingen opgevolgd en voilla.... het werkt.
Problem solved !

Scorpio13
29-Mar-2013, 04:42
Thanks Mario !!
Het kan zo simpel zijn....
Ik had wat verkeerd staan bij netwerk instellingen en deze gecorrigeerd en tegelijk jouw aanwijzingen opgevolgd en voilla.... het werkt.
Problem solved !

Blij dat het werkt, het kan inderdaad soms simpel zijn maar het moet in het oog vallen he.

Bijzonderste is dat het opgelost is lol!

gr
Mario