PDA

View Full Version : localhost / apache2



Scorpio13
16-Mar-2013, 07:50
Hoi,

Ik heb daarnet apache2 geinstalleerd via de how to hier op het forum.
Als ik via mijn browser naar localhost ga dan staat er duidelijk "It Works"
Heb dan een php bestandje aangemaakt die de phpinfo opvraagt, geen probleem.

Als ik dan een index.php aanmaak en ga via browser naar localhost dan krijg ik een blanco pagina. Hij wil die dus niet laden.

Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
Heb al op het forum zitten zoeken maar geraak er niet uit.

groet

PS. ik draai opensuse 12.3 KDE

Knurpht
16-Mar-2013, 08:12
Ik neem aan dat je de index.html al weggesmeten hebt? Die moet er niet meer staan, index.html gaat voor index.php

Kun je, tussen CODE tags, de inhoud posten van die index.php?

Scorpio13
16-Mar-2013, 08:51
[QUOTE=Knurpht;2536204]Ik neem aan dat je de index.html al weggesmeten hebt? Die moet er niet meer staan, index.html gaat voor index.php

Is ok, index.php stond niet in httpd.conf.

Is opgelost dus


Maar heb nu problemen met phpmyadmin, daar staat "Object niet gevonden"
Nochtans staat de map phpmyadmin in htdocs.

Raar allemaal als je het mij vraagt

gr

Knurpht
16-Mar-2013, 09:24
Heb je die HOWTO van mij gebruikt?

En mysql draait?
En mysql heeft een root user en wachtwoord?
Hoe heb je phpMyAdmin geïnstalleerd?

Scorpio13
17-Mar-2013, 02:27
Heb je die HOWTO van mij gebruikt?

En mysql draait?
En mysql heeft een root user en wachtwoord?
Hoe heb je phpMyAdmin geïnstalleerd?

Ja Mysql draait, root met paswoord inderdaad, phpmyadmin is geinstalleerd.

zal het eens deinstalleren en terug installeren, kijken als er iets verandert

gr

oja, inderdaad alles geinstalleerd met de hoxto van jou

Scorpio13
17-Mar-2013, 03:36
is gelukt, alles draait perfect nu

thx voor je inbreng

Knurpht
17-Mar-2013, 05:01
is gelukt, alles draait perfect nu

thx voor je inbreng

Nix te danken, alleen maar mooi dat 't nu werkt. En .... <?php echo "PHP is de taal die ik spreek"; ?>