PDA

View Full Version : overstap 12.1 helaas draadloos niet



Benmh
20-Dec-2011, 13:41
Heb de overstap gedaan van 11.4 (tumbleweed) naar 12.1 maar helaas krijg ik de draadloze verbinding niet werkend?
De wireless card wordt herkend, instellen gaat prima maar knetwork-manager wil niet opstarten
Heb deze wel geinstalleerd.
Helaas staan al mijn printers draadloos dus niet leuk
lspci geeft dit

00:00.0 Host bridge: ALi Corporation M1695 K8 Northbridge [PCI Express and HyperTransport]
00:01.0 PCI bridge: ALi Corporation PCI Express Root Port
00:02.0 PCI bridge: ALi Corporation PCI Express Root Port
00:03.0 PCI bridge: ALi Corporation PCI Express Root Port
00:04.0 Host bridge: ALi Corporation M1689 K8 Northbridge [Super K8 Single Chip]
00:05.0 PCI bridge: ALi Corporation AGP8X Controller
00:06.0 PCI bridge: ALi Corporation M5249 HTT to PCI Bridge
00:07.0 ISA bridge: ALi Corporation M1563 HyperTransport South Bridge (rev 70)
00:07.1 Bridge: ALi Corporation M7101 Power Management Controller [PMU]
00:08.0 Multimedia audio controller: ALi Corporation M5455 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 20)
00:11.0 Ethernet controller: ALi Corporation ULi 1689,1573 integrated ethernet. (rev 40)
00:12.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev c7)
00:12.1 Mass storage controller: ALi Corporation ULi 5289 SATA (rev 10)
00:13.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:13.1 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:13.2 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
00:13.3 USB Controller: ALi Corporation USB 2.0 Controller (rev 01)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation [GeForce GT 440] (rev a1)
01:00.1 Audio device: nVidia Corporation GF108 High Definition Audio Controller (rev a1)
03:00.0 SATA controller: JMicron Technology Corp. JMB360 AHCI Controller
05:05.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 62)
05:05.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 62)
05:05.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 65)
05:05.3 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller (rev 46)
05:06.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
05:07.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d1)
linux-zyes:~ #

BCM4318 is er en de firmware en drivers ook, bij netwerk settings zie ik de wireless verbindingen
Deze start ook automatisch op na booten

Knurpht
21-Dec-2011, 09:30
Rechts klikken in 't systeemvak, Systeemvak instellen, dan bij Items kijken, daar staat Netwerkbeheer bij. Die staat waarschijnlijk uit. Evt. moet je eerst de widgets ontgrendelen. Aanvinken, OK, en dan zou-ie meteen al moeten verschijnen.

Benmh
21-Dec-2011, 11:52
Dat ga ik proberen zodra ik de Nvidia, X.org en printer problemen heb gefikst die nu opspelen in 12.1
Gaat effe niet lekker zo.
Maar dat komt wel weer goed.

Knurpht
21-Dec-2011, 14:46
NVIDIA zou ik gewoon via de repos doen. Dan weet je in ieder geval, dat de scripts die een aantal dingen "zetten" gedraaid hebben.

Benmh
29-Dec-2011, 06:21
Ja die Nvidia doe ik altijd via de repos.
Er ging tijdens de install heel wat mis blijkbaar.
2 maal ging de eerste opstart configuratie de mist in.
Daarna ging het verder de mist in de machine startte in het geheel niet meer op.
Tot nu toe heb ik de fout niet kunnen vinden.
Ja Knurpht ik had een clean install moeten doen ik weet het, maar ben eigenwijs en heb dat nu pas gedaan en alles werkt weer out of the box.
Het is wel even weer 11.4 tumbleweed, ga volgende week in de vakantie 12.1 er weer opzetten. Moet goed gaan, neem gelijk de hele harde schijf die is nu lekker clean.:)