Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

  1. #1

    Default Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    Hi

    I did a fresh install of Opensuse 12.3, however, I seem to be unable to mount USB sticks formated in exfat file system. In opensuse 12.2, installing fuse-exfat from here software.opensuse.org: solved the issue, however, installing it on opensuse 12.3 does not solve it. The error I get is:

    Code:
    Error mounting /dev/sdb1 at /run/media/user/KINGSTON: Command-line `mount -t "exfat" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid" "/dev/sdb1" "/run/media/user/KINGSTON"' exited with non-zero exit status 32: mount: unknown filesystem type 'exfat'
    Any tips on how to fix this would be appreciated. Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    16,065

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    There are two fuse-exfat repos there for 12.3. Which one did you use?
    Henk van Velden

  3. #3

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    There are two fuse-exfat repos there for 12.3. Which one did you use?
    I've tried them both - tarkane and subchaser.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    16,065

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    To me it looks as if the kernel module is not loaded, but I am no expert.

    Could you try to contact one (or both) of those people that manage those personal repos? It may be that they are very happy when you tell them your experience because testing these sort of software on all sorts of software combinations is not always easy for a private person.
    Henk van Velden

  5. #5

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    I ran into the same problem, worked with 12.2, no longer works with 12.3

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    16,065

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    When you go to https://build.opensuse.org/project/s...home%3Atarkane
    there is a Report bug button. Must be the same for the other. Why not use it?
    Henk van Velden

  7. #7

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    When you go to https://build.opensuse.org/project/s...home%3Atarkane
    there is a Report bug button. Must be the same for the other. Why not use it?
    Reporting the bug doesn't work, gives error:
    Code:
    Match FailedBugzilla was unable to make any match at all for one or more of the names and/or email addresses you entered on the previous page.
    Please go back and try other names or email addresses.
    

    Assignee: tarkane@gmail.com did not match anything

    Will email the developers directly.

  8. #8

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    Fixed in subchaser repo, all working fine now.

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Netherlands
    Posts
    16,065

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    Quote Originally Posted by waltt View Post
    Fixed in subchaser repo, all working fine now.
    Congratulations!

    And thanks for reporting back.
    Henk van Velden

  10. #10

    Default Re: Fuse-exfat no longer works in Opensuse 12.3

    Quote Originally Posted by hcvv View Post
    Congratulations!

    And thanks for reporting back.
    I am still facing the same issue and not able to use my external Hard driver on exFat.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •