Results 1 to 4 of 4

Thread: Have to run "kwin --replace" everytime I log in KDE

  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Madrid
    Posts
    5

    Default Have to run "kwin --replace" everytime I log in KDE

    Hi,

    My desktop is currently running OpenSuse 12.1, after a while, everytime I log in KDE the title bars in the windows are gone. Researching about this issue I found few forums saying that after running kwin --replace, this issue has been solved, but my issue is that this is happening everytime I log in.

    />kwin --version
    Qt: 4.7.4
    KDE Development Platform: 4.7.2 (4.7.2) "release 5"
    KWin: 4.7.2 (4.7.2) "release 5"


    />rpm -qa kwin
    kwin-4.7.2-6.4.1.x86_64
    impeesa@Caprica:/usr/share/man> rpm -qi kwin
    Name : kwin
    Version : 4.7.2
    Release : 6.4.1
    Architecture: x86_64
    Install Date: mar 21 feb 2012 23:01:15 CET
    Group : System/GUI/KDE
    Size : 6139292
    License : GPLv2+
    Signature : RSA/SHA256, sáb 05 nov 2011 11:44:46 CET, Key ID b88b2fd43dbdc284
    Source RPM : kdebase4-workspace-4.7.2-6.4.1.src.rpm
    Build Date : sáb 05 nov 2011 11:35:50 CET
    Build Host : build05
    Relocations : (not relocatable)
    Packager : openSUSE:Submitting bug reports - openSUSE
    Vendor : openSUSE
    URL : KDE - Experience Freedom!
    Summary : KDE Window Manager
    Description :
    KWin is the window manager of the K desktop environment.
    Distribution: openSUSE 12.1


    rpm -qR kwin
    /bin/sh
    /sbin/ldconfig
    /sbin/ldconfig
    /usr/bin/perl
    kdebase4-runtime >= 4.7.2
    kdebase4-workspace-branding = 4.7.2
    libGL.so.1()(64bit)
    libICE.so.6()(64bit)
    libQtCore.so.4()(64bit)
    libQtDBus.so.4()(64bit)
    libQtGui.so.4()(64bit)
    libQtScript.so.4()(64bit)
    libQtXml.so.4()(64bit)
    libSM.so.6()(64bit)
    libX11.so.6()(64bit)
    libXcomposite.so.1()(64bit)
    libXcursor.so.1()(64bit)
    libXdamage.so.1()(64bit)
    libXext.so.6()(64bit)
    libXfixes.so.3()(64bit)
    libXrandr.so.2()(64bit)
    libXrender.so.1()(64bit)
    libc.so.6()(64bit)
    libc.so.6(GLIBC_2.14)(64bit)
    libc.so.6(GLIBC_2.2.5)(64bit)
    libc.so.6(GLIBC_2.3.4)(64bit)
    libc.so.6(GLIBC_2.4)(64bit)
    libdl.so.2()(64bit)
    libdl.so.2(GLIBC_2.2.5)(64bit)
    libkcmutils.so.4()(64bit)
    libkdecorations.so.4()(64bit)
    libkdecore.so.5()(64bit)
    libkdeinit4_kwin.so()(64bit)
    libkdeinit4_kwin_rules_dialog.so()(64bit)
    libkdeui.so.5()(64bit)
    libkephal.so.4()(64bit)
    libkio.so.5()(64bit)
    libknewstuff3.so.4()(64bit)
    libkwineffects.so.1()(64bit)
    libkworkspace.so.4()(64bit)
    libm.so.6()(64bit)
    libm.so.6(GLIBC_2.2.5)(64bit)
    liboxygenstyle.so.4()(64bit)
    libplasma.so.3()(64bit)
    libpthread.so.0()(64bit)
    libpthread.so.0(GLIBC_2.2.5)(64bit)
    libqt4-x11 >= 4.7.3
    libstdc++.so.6()(64bit)
    libstdc++.so.6(CXXABI_1.3)(64bit)
    libstdc++.so.6(GLIBCXX_3.4)(64bit)
    libstdc++.so.6(GLIBCXX_3.4.11)(64bit)
    libstdc++.so.6(GLIBCXX_3.4.9)(64bit)
    rpmlib(CompressedFileNames) <= 3.0.4-1
    rpmlib(PayloadFilesHavePrefix) <= 4.0-1
    rpmlib(PayloadIsLzma) <= 4.4.6-1


    Reinstaling kwin has not solved this issue.

    Thanks in advance,



  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,500
    Blog Entries
    48

    Default Re: Have to run "kwin --replace" everytime I log in KDE

    So, in your /home/username folder is a hidden file called .kde4 and you could rename it and restart your PC and see if KDE works right. All KDE settings must be redone. You could take this as a good time to upgrade to KDE 4.8 perhaps, see this thread (message 19) for more details:

    http://forums.opensuse.org/english/o...de4-8-a-2.html

    I must also tell you a couple of times when KDE acted up, it was a problem with the /home partition, but its hard to know just what is wrong for sure.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Madrid
    Posts
    5

    Default Re: Have to run "kwin --replace" everytime I log in KDE

    Many thanks jdmcdaniel3!

    I've followed your instructions and this issue is solved.

    Have you already updated to KDE 4.8? Is it stable?


    Have a good day,

    Impisa
    [/FONT]

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Austin - Texas
    Posts
    10,500
    Blog Entries
    48

    Smile Re: Have to run "kwin --replace" everytime I log in KDE

    Quote Originally Posted by impisa View Post
    Many thanks jdmcdaniel3!

    I've followed your instructions and this issue is solved.

    Have you already updated to KDE 4.8? Is it stable?


    Have a good day,

    Impisa
    [/FONT]
    I have upgraded to KDE 4.8.1 and it is working great and very stable. If you read through the thread you will see I did run into a problem with KDE sounds like you get on a log in or log out. They don't work without some extra effort as I describe, but otherwise no other problems and worth the upgrade time.

    Thank You,
    My Blog: https://forums.opensuse.org/blogs/jdmcdaniel3/

    Software efficiency halves every 18 months, thus compensating for Moore's Law

    Its James again from Austin, Texas

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •