Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

  1. #1

    Default openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    Problem: Audio is audible when using "Test" from Yast->Sound->Other->Play Test Sound. No audible audio when using apps or the command line test (aplay - see results below)


    Things I have done:

    Tried pulse audio on and off

    Removed cards from configuration and re-configed.

    Added models to card configuration

    Set all volumes to 100%

    Running pavucontrol shows NO available cards under Configuration tab. Only Output Device is "Dummy Output". Playback tab shows System Sounds only

    Audio is heard through speakers when "Test" under Sound is run. [In other words, it works correctly.]

    Command line test output (aplay). Nothing audible.






    alsa summary - http://www.alsa-project.org/db/?f=d4...f5fcebefd2c1f5


    Results of rpm -qa '*alsa*'

    alsa-utils-1.0.24.2-12.8.1.x86_64
    alsa-1.0.24.1-23.1.2.x86_64
    alsa-plugins-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64
    alsa-oss-1.0.17-37.1.2.x86_64
    alsa-plugins-1.0.24-18.1.2.x86_64
    alsa-oss-32bit-1.0.17-37.1.2.x86_64
    alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64
    alsa-plugins-pulse-1.0.24-18.1.2.x86_64


    Results of rpm -qa '*pulse*'


    pulseaudio-utils-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-lirc-1.1-1.2.x86_64
    libxine1-pulse-1.1.19-9.7.2.x86_64
    pulseaudio-module-gconf-1.1-1.2.x86_64
    libpulse0-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-jack-1.1-1.2.x86_64
    libpulse0-32bit-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-1.1-1.2.x86_64
    libpulse-mainloop-glib0-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-x11-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-zeroconf-1.1-1.2.x86_64
    alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64
    pulseaudio-module-bluetooth-1.1-1.2.x86_64
    alsa-plugins-pulse-1.0.24-18.1.2.x86_64


    Results of rpm -q libasound2

    libasound2-1.0.24.1-23.1.2.x86_64


    Results of uname -a

    Linux csslinux-dt1 3.1.0-1.2-desktop #1 SMP PREEMPT Thu Nov 3 14:45:45 UTC 2011 (187dde0) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

    results of cat /etc/modprobe.d/50-sound.conf

    options snd slots=snd-hda-intel
    # u1Nb.mICAkPE5nc1:82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
    alias snd-card-0 snd-hda-intel



    results of aplay -vv /usr/share/sounds/alsa/*


    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    # + | 41%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Left.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    #+ | 00%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Right.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    # + | 44%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Noise.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    ##### + | 11%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Rear_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    # + | 48%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Rear_Left.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    ##### + | 39%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Rear_Right.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    #+ | 00%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Side_Left.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    # + | 48%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Side_Right.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 1
    rate : 48000
    exact rate : 48000 (48000/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 24000
    period_size : 6000
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 6000
    period_event : 0
    start_threshold : 24000
    stop_threshold : 24000
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6755399441055744000
    #+ | 00%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/test.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 44100 Hz, Stereo
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
    stream : PLAYBACK
    access : RW_INTERLEAVED
    format : S16_LE
    subformat : STD
    channels : 2
    rate : 44100
    exact rate : 44100 (44100/1)
    msbits : 16
    buffer_size : 22050
    period_size : 5512
    period_time : 125000
    tstamp_mode : NONE
    period_step : 1
    avail_min : 5512
    period_event : 0
    start_threshold : 22050
    stop_threshold : 22050
    silence_threshold: 0
    silence_size : 0
    boundary : 6206523236469964800
    # +

  2. #2

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    As usual, after hours of trial and error, audio is now fixed - 20 minutes after posting this.

    Unfortunately, I don't know which change - or combination of changes - fixed it. If I can determine what worked without undoing a working system, I will post it here.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Europe
    Posts
    25,706
    Blog Entries
    29

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    Quote Originally Posted by dvanzandt View Post
    As usual, after hours of trial and error, audio is now fixed - 20 minutes after posting this.

    Unfortunately, I don't know which change - or combination of changes - fixed it. If I can determine what worked without undoing a working system, I will post it here.
    Glad to read its working. I'm wondering if either (1) a reboot or (2) adding your regular user to group audio was the fix ...

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    25

    Post Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    I have the exact same problem.

    Please explain what you did?
    I bet there are a few other people with the same problem as well

    In short the sound test in YaST works but only "Dummy Output" is enabled / available in System Settings -> Multimedia -> Phonon.
    Also some times when you open that up it says that KDE detected that you removed hardware would you like KDE to forget about them?

    Here is my system's details:

    rpm -qa '*alsa*'
    Code:
    alsa-1.0.24.1-23.1.2.x86_64                                                                                                                                                                                  
    alsa-oss-1.0.17-37.1.2.x86_64                                                                                                                                                                                
    alsa-oss-32bit-1.0.17-37.1.2.x86_64                                                                                                                                                                          
    alsa-plugins-1.0.24-18.1.2.x86_64                                                                                                                                                                            
    alsa-plugins-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64                                                                                                                                                                      
    alsa-plugins-pulse-1.0.24-18.1.2.x86_64
    alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64
    alsa-utils-1.0.24.2-12.8.1.x86_64
    rpm -qa '*pulse*'
    Code:
    alsa-plugins-pulse-1.0.24-18.1.2.x86_64
    alsa-plugins-pulse-32bit-1.0.24-18.1.2.x86_64
    libpulse0-1.1-1.2.x86_64
    libpulse0-32bit-1.1-1.2.x86_64
    libpulse-mainloop-glib0-1.1-1.2.x86_64
    libxine1-pulse-1.1.20-59.3.x86_64
    pulseaudio-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-equalizer-2.7rev4-1.3.noarch
    pulseaudio-esound-compat-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-lang-1.1-1.2.noarch
    pulseaudio-module-bluetooth-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-gconf-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-jack-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-lirc-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-x11-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-module-zeroconf-1.1-1.2.x86_64
    pulseaudio-utils-1.1-1.2.x86_64
    rpm -qa '*libasound*'
    Code:
    libasound2-1.0.24.1-23.1.2.x86_64
    libasound2-32bit-1.0.24.1-23.1.2.x86_64
    rpm -qa '*phonon*'
    Code:
    libphonon4-4.5.0-9.1.2.x86_64
    phonon-backend-gstreamer-0_10-4.5.1-5.1.2.x86_64
    phonon-backend-vlc-0.4.1-1.2.x86_64
    phonon-backend-xine-4.4.4-8.1.2.x86_64
    uname -a
    Code:
    Linux machine.domain.local 3.1.0-1.2-desktop #1 SMP PREEMPT Thu Nov 3 14:45:45 UTC 2011 (187dde0) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    cat /etc/modprobe.d/50-sound.conf
    Code:
    options snd slots=snd-hda-intel,snd-hda-intel
    # u1Nb.xqwM+mJ1eoF:Intel Corporation
    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    # NXNs.x4U3daziAQ7:ATI Technologies Inc
    alias snd-card-1 snd-hda-intel
    aplay -vv /usr/share/sounds/alsa/*
    Code:
    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #       +                                          | 15%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Left.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #                        +                         | 49%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Right.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #                 +                                | 34%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Noise.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    ##### +                                            | 10%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Rear_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #                   +                              | 39%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Rear_Left.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #####+                                             | 09%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Rear_Right.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #                     +                            | 43%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Side_Left.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #     +                                            | 11%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Side_Right.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 1
      rate         : 48000
      exact rate   : 48000 (48000/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 24000
      period_size  : 6000
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 6000
      period_event : 0
      start_threshold  : 24000
      stop_threshold   : 24000
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6755399441055744000
    #                      +                           | 44%Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/test.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 44100 Hz, Stereo
    ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
    Its setup is:
      stream       : PLAYBACK
      access       : RW_INTERLEAVED
      format       : S16_LE
      subformat    : STD
      channels     : 2
      rate         : 44100
      exact rate   : 44100 (44100/1)
      msbits       : 16
      buffer_size  : 22050
      period_size  : 5512
      period_time  : 125000
      tstamp_mode  : NONE
      period_step  : 1
      avail_min    : 5512
      period_event : 0
      start_threshold  : 22050
      stop_threshold   : 22050
      silence_threshold: 0
      silence_size : 0
      boundary     : 6206523236469964800
    #+                                                 | 00%
    Hope to get this resolved soon.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Europe
    Posts
    25,706
    Blog Entries
    29

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    Quote Originally Posted by Wolfblitz View Post
    I have the exact same problem.

    Please explain what you did?
    I bet there are a few other people with the same problem as well

    In short the sound test in YaST works but only "Dummy Output" is enabled / available in System Settings -> Multimedia -> Phonon.
    Also some times when you open that up it says that KDE detected that you removed hardware would you like KDE to forget about them?
    IMHO tell KDE to forget them ...

    Reference test sound working in YaST but not elsewhere, that suggests a permissions problem.

    Having a "dummy sound" , thats also probably because your sound card is not configured yet. If it is not configured, then a dummy device may be created by pulse audio as a temporary measure so pulse won't crash (thats me speculating).

    Try this : Go to YaST > Security and Users > User and Group Management > select your user name > select EDIT > select DETAILS and under 'additional groups' select 'audio' to add your user to the 'audio' group (nominally that should not be necessary but if there is a permissions problem it will solve things). Then click on the OK, exit YaST, and restart and test.

    Also note, if you have been occasionally logging in to your desktop with root permissions (which is a MAJOR NO NO) you could have messed up your permissions and could be bring this sound problem about now for regular users.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    25

    Cool Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    lol, I just wanted to post that it was the permission when I saw your post.

    Added myself to the audio group, logged out, logged in.
    Went to System Settings -> Multimedia -> Phonon, configured my sound correctly, adjusted the mixer and voila, the phonon sound test worked.

    Thanks

  7. #7

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    same problem as above
    added myself to audio group -> rebooted and started listening to Pristine Classical!
    Additional information: did not do a clean installation. used system update option (with openSUSE DVD) from previous openSUSE 11.4 system

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    metro-welfare, MI США
    Posts
    115

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    Quote Originally Posted by oldcpu View Post
    Glad to read its working. I'm wondering if either (1) a reboot or (2) adding your regular user to group audio was the fix ...
    thanks, if you hadn't pointed out '(1) and (2)' i would have missed the solution for me...
    Number 2 (two)..

    I had to 're-install' system after I lost mouse and keyboard after an update the other day..
    su (root) had sound, but not my user..
    User was member of group 'dial-out'.. go figure..

    Thanks (Спасибо),
    Landis.
    p.s. dvanzandt... very nice and complete description of what's going on with you... nice.

  9. #9

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    I upgraded with DVD from 11.4 to 12.1, and same problem. Must be a bug on upgrading. After I added my user to audio group and rebooted, my sound card appeared again.

    Now I must fight to get XBMC to run, despite I installed official ATI drivers, on OpenSUSE 12.1 XBMC tell me that "Needs hardware accelerated OpenGL renderring" .... so, what in the hell have I now activated if not that???

    Best regards

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Europe
    Posts
    25,706
    Blog Entries
    29

    Default Re: openSUSE 12.1 - no audio from apps but have audio from "test" in Yast

    Quote Originally Posted by faleloncio View Post
    Now I must fight to get XBMC to run
    If you wish XBMC help, you really need to start a new thread with XBMC in the thread subject.

    How many XBMC experts do you think you will get to chime in with a subject "openSUSE - no audio from apps but have audio from "test" in YaST" ? None - that's how many.

    So please start a new thread.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •