Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

  1. #1

    Question Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    After installing Opensuse 11.3 i get massive graphical errors after reboot. Those errors directly start after the first resolution change after grub.
    So i used nomodeset from now on and installed the drivers from nvidia.
    After this X11 only flasht up very shortly and i got this logs:
    Code:
    [    23.162] 
    X.Org X Server 1.8.0
    Release Date: 2010-04-02
    [    23.175] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    23.175] Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX
    [    23.175] Current Operating System: Linux linux 2.6.34.7-0.5-desktop #1 SMP PREEMPT 2010-10-25 08:40:12 +0200 x86_64
    [    23.175] Kernel command line: root=/dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HTS725050A9A364_101108PCK404VLKTRABJ-part3 resume=/dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HTS725050A9A364_101108PCK404VLKTRABJ-part4 splash=silent quiet nomodeset vga=0x361
    [    23.175] Build Date: 19 August 2010  03:34:22PM
    [    23.175]  
    [    23.175] Current version of pixman: 0.18.0
    [    23.175] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    [    23.175] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    23.175] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Dec 24 12:16:05 2010
    [    23.175] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    [    23.175] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
    [    23.176] (==) ServerLayout "Layout0"
    [    23.176] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    [    23.176] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
    [    23.176] (**) |   |-->Device "Device0"
    [    23.176] (==) No monitor specified for screen "Screen0".
    	Using a default monitor configuration.
    [    23.176] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    [    23.176] (**) |-->Input Device "Mouse0"
    [    23.176] (==) Automatically adding devices
    [    23.176] (==) Automatically enabling devices
    [    23.176] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
    [    23.176] 	Entry deleted from font path.
    [    23.176] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
    [    23.176] 	Entry deleted from font path.
    [    23.176] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/sgi" does not exist.
    [    23.176] 	Entry deleted from font path.
    [    23.176] (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/misc:unscaled,
    	/usr/share/fonts/Type1/,
    	/usr/share/fonts/100dpi:unscaled,
    	/usr/share/fonts/75dpi:unscaled,
    	/usr/share/fonts/URW/,
    	/usr/share/fonts/cyrillic:unscaled,
    	/usr/share/fonts/truetype/
    [    23.176] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules/updates,/usr/lib64/xorg/modules"
    [    23.176] (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    [    23.176] (WW) Disabling Keyboard0
    [    23.176] (WW) Disabling Mouse0
    [    23.176] (II) Loader magic: 0x7d5ba0
    [    23.176] (II) Module ABI versions:
    [    23.176] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    23.176] 	X.Org Video Driver: 7.0
    [    23.176] 	X.Org XInput driver : 9.0
    [    23.176] 	X.Org Server Extension : 3.0
    [    23.184] (--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:0cbc:103c:1521 nVidia Corporation GT215 [Quadro FX 1800M] rev 162, Mem @ 0xd2000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xd0000000/33554432, I/O @ 0x00005000/128, BIOS @ 0x????????/524288
    [    23.184] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    23.184] (II) LoadModule: "extmod"
    [    23.208] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    [    23.208] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.208] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    23.208] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.208] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.208] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    23.209] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    [    23.209] (II) Loading extension XFree86-DGA
    [    23.209] (II) Loading extension DPMS
    [    23.209] (II) Loading extension XVideo
    [    23.209] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    [    23.209] (II) Loading extension X-Resource
    [    23.209] (II) LoadModule: "dbe"
    [    23.210] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    [    23.211] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.211] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    23.211] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.211] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.211] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    [    23.211] (II) LoadModule: "glx"
    [    23.212] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [    23.220] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    [    23.220] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [    23.220] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.220] (II) NVIDIA GLX Module  260.19.29  Wed Dec  8 12:24:30 PST 2010
    [    23.220] (II) Loading extension GLX
    [    23.220] (II) LoadModule: "record"
    [    23.222] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
    [    23.222] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.222] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.13.0
    [    23.222] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.222] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.222] (II) Loading extension RECORD
    [    23.222] (II) LoadModule: "dri"
    [    23.224] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
    [    23.224] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.224] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    23.224] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.224] (II) Loading extension XFree86-DRI
    [    23.225] (II) LoadModule: "dri2"
    [    23.226] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    23.226] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.226] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.2.0
    [    23.226] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.226] (II) Loading extension DRI2
    [    23.226] (II) LoadModule: "nvidia"
    [    23.228] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
    [    23.228] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    [    23.228] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [    23.228] 	Module class: X.Org Video Driver
    [    23.938] (II) NVIDIA dlloader X Driver  260.19.29  Wed Dec  8 12:10:14 PST 2010
    [    23.938] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
    [    23.938] (++) using VT number 7
    
    [    24.112] (II) Primary Device is: PCI 01@00:00:0
    [    24.113] (II) Loading sub module "fb"
    [    24.113] (II) LoadModule: "fb"
    [    24.116] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
    [    24.116] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
    [    24.116] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    24.116] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    [    24.116] (II) Loading sub module "wfb"
    [    24.116] (II) LoadModule: "wfb"
    [    24.117] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
    [    24.117] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
    [    24.117] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    24.117] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    [    24.117] (II) Loading sub module "ramdac"
    [    24.117] (II) LoadModule: "ramdac"
    [    24.117] (II) Module "ramdac" already built-in
    [    24.117] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
    [    24.117] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
    [    24.117] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
    [    24.118] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
    [    24.118] (**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
    [    24.118] (II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
    [    24.118] (II) NVIDIA(0):     enabled.
    [    25.289] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU Quadro FX 1800M (GT215GL) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
    [    25.289] (--) NVIDIA(0): Memory: 1048576 kBytes
    [    25.289] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.15.43.00.02
    [    25.289] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
    [    25.289] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
    [    25.289] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on Quadro FX 1800M at PCI:1:0:0
    [    25.289] (--) NVIDIA(0):     none
    [    25.293] (EE) NVIDIA(0): No display devices found for this X screen.
    [    26.006] (II) UnloadModule: "nvidia"
    [    26.006] (II) UnloadModule: "wfb"
    [    26.006] (II) UnloadModule: "fb"
    [    26.006] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    [    26.006] 
    Fatal server error:
    [    26.006] no screens found
    [    26.006] 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    26.006] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    26.006]
    So i googled and found a custom EDID workarround here: nV News Forums - View Single Post - G210m Blank Laptop Display

    After applying this workaround, X11 stays running but with an empty Screen, but the Backround light is on. I have this Log now:

    EDIT: Had to split up the Code into the next two replies, because it was to long, sorry!

  2. #2

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    Code:
    [    22.486] 
    X.Org X Server 1.8.0
    Release Date: 2010-04-02
    [    23.045] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    23.045] Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX
    [    23.045] Current Operating System: Linux linux 2.6.34.7-0.5-desktop #1 SMP PREEMPT 2010-10-25 08:40:12 +0200 x86_64
    [    23.045] Kernel command line: root=/dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HTS725050A9A364_101108PCK404VLKTRABJ-part3 resume=/dev/disk/by-id/ata-Hitachi_HTS725050A9A364_101108PCK404VLKTRABJ-part4 splash=silent quiet nomodeset vga=0x361
    [    23.045] Build Date: 19 August 2010  03:34:22PM
    [    23.045]  
    [    23.045] Current version of pixman: 0.18.0
    [    23.045] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    [    23.045] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    23.045] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Dec 24 12:04:33 2010
    [    23.045] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    [    23.046] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
    [    23.046] (==) ServerLayout "Layout0"
    [    23.046] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    [    23.046] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
    [    23.046] (**) |   |-->Device "Device0"
    [    23.046] (==) No monitor specified for screen "Screen0".
    	Using a default monitor configuration.
    [    23.046] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    [    23.046] (**) |-->Input Device "Mouse0"
    [    23.046] (==) Automatically adding devices
    [    23.046] (==) Automatically enabling devices
    [    23.046] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
    [    23.046] 	Entry deleted from font path.
    [    23.046] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
    [    23.046] 	Entry deleted from font path.
    [    23.046] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/sgi" does not exist.
    [    23.046] 	Entry deleted from font path.
    [    23.046] (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/misc:unscaled,
    	/usr/share/fonts/Type1/,
    	/usr/share/fonts/100dpi:unscaled,
    	/usr/share/fonts/75dpi:unscaled,
    	/usr/share/fonts/URW/,
    	/usr/share/fonts/cyrillic:unscaled,
    	/usr/share/fonts/truetype/
    [    23.046] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules/updates,/usr/lib64/xorg/modules"
    [    23.046] (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    [    23.046] (WW) Disabling Keyboard0
    [    23.046] (WW) Disabling Mouse0
    [    23.046] (II) Loader magic: 0x7d5ba0
    [    23.046] (II) Module ABI versions:
    [    23.046] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    23.046] 	X.Org Video Driver: 7.0
    [    23.046] 	X.Org XInput driver : 9.0
    [    23.046] 	X.Org Server Extension : 3.0
    [    23.053] (--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:0cbc:103c:1521 nVidia Corporation GT215 [Quadro FX 1800M] rev 162, Mem @ 0xd2000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xd0000000/33554432, I/O @ 0x00005000/128, BIOS @ 0x????????/524288
    [    23.054] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    23.054] (II) LoadModule: "extmod"
    [    23.082] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    [    23.082] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.082] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    23.082] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.082] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.082] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    23.082] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    [    23.082] (II) Loading extension XFree86-DGA
    [    23.082] (II) Loading extension DPMS
    [    23.082] (II) Loading extension XVideo
    [    23.082] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    [    23.082] (II) Loading extension X-Resource
    [    23.082] (II) LoadModule: "dbe"
    [    23.084] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    [    23.084] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.084] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    23.084] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.084] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.084] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    [    23.084] (II) LoadModule: "glx"
    [    23.086] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [    23.719] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
    [    23.719] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [    23.719] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.719] (II) NVIDIA GLX Module  260.19.29  Wed Dec  8 12:24:30 PST 2010
    [    23.719] (II) Loading extension GLX
    [    23.719] (II) LoadModule: "record"
    [    23.721] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
    [    23.721] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.721] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.13.0
    [    23.721] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    23.721] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.721] (II) Loading extension RECORD
    [    23.721] (II) LoadModule: "dri"
    [    23.723] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
    [    23.723] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.723] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    23.723] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.724] (II) Loading extension XFree86-DRI
    [    23.724] (II) LoadModule: "dri2"
    [    23.725] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    23.725] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    [    23.726] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.2.0
    [    23.726] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 3.0
    [    23.726] (II) Loading extension DRI2
    [    23.726] (II) LoadModule: "nvidia"
    [    23.727] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
    [    23.727] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
    [    23.727] 	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
    [    23.727] 	Module class: X.Org Video Driver
    [    24.466] (II) NVIDIA dlloader X Driver  260.19.29  Wed Dec  8 12:10:14 PST 2010
    [    24.466] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
    [    24.466] (++) using VT number 7
    
    [    24.659] (II) Primary Device is: PCI 01@00:00:0
    [    24.660] (II) Loading sub module "fb"
    [    24.660] (II) LoadModule: "fb"
    [    24.662] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
    [    24.663] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
    [    24.663] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    24.663] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    [    24.663] (II) Loading sub module "wfb"
    [    24.663] (II) LoadModule: "wfb"
    [    24.664] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
    [    24.664] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
    [    24.664] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.0.0
    [    24.664] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
    [    24.664] (II) Loading sub module "ramdac"
    [    24.664] (II) LoadModule: "ramdac"
    [    24.664] (II) Module "ramdac" already built-in
    [    24.664] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
    [    24.664] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
    [    24.664] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
    [    24.664] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
    [    24.664] (**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "DFP-0"
    [    24.664] (**) NVIDIA(0): Option "CustomEDID" "DFP-0:/etc/X11/intern.bin"
    [    24.664] (**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
    [    24.664] (**) NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "DFP-0"
    [    24.664] (II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
    [    24.664] (II) NVIDIA(0):     enabled.
    [    25.944] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU Quadro FX 1800M (GT215GL) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
    [    25.944] (--) NVIDIA(0): Memory: 1048576 kBytes
    [    25.944] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 70.15.43.00.02
    [    25.944] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
    [    25.944] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
    [    25.944] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on Quadro FX 1800M at PCI:1:0:0
    [    25.945] (--) NVIDIA(0):     LGD (DFP-0)
    [    25.945] (--) NVIDIA(0): LGD (DFP-0): 330.0 MHz maximum pixel clock
    [    25.945] (--) NVIDIA(0): LGD (DFP-0): Internal Single Link LVDS
    [    26.001] (II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
    [    26.001] (==) NVIDIA(0): 
    [    26.001] (==) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
    [    26.001] (==) NVIDIA(0):     will be used as the requested mode.
    [    26.001] (==) NVIDIA(0): 
    [    26.002] (II) NVIDIA(0): Validated modes:
    [    26.002] (II) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select"
    [    26.002] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1920 x 1080
    [    26.225] (--) NVIDIA(0): DPI set to (139, 144); computed from "UseEdidDpi" X config
    [    26.225] (--) NVIDIA(0):     option
    [    26.225] (WW) NVIDIA(0): UBB is incompatible with the Composite extension.  Disabling
    [    26.225] (WW) NVIDIA(0):     UBB.
    [    26.225] (==) NVIDIA(0): Enabling 32-bit ARGB GLX visuals.
    [    26.225] (--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
    [    26.225] (II) NVIDIA: Using 768.00 MB of virtual memory for indirect memory access.
    [    26.228] (II) NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
    [    26.243] (II) NVIDIA(0): ACPI display change hotkey events enabled: the X server is new
    [    26.243] (II) NVIDIA(0):     enough to receive ACPI hotkey events.
    [    26.246] (II) NVIDIA(0): ACPI brightness change hotkey events enabled.
    [    26.250] (II) NVIDIA(0): Setting mode "nvidia-auto-select"
    [    26.601] (II) Loading extension NV-GLX
    [    26.636] (II) NVIDIA(0): Initialized OpenGL Acceleration
    [    26.648] (==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
    [    26.648] (II) NVIDIA(0): Initialized X Rendering Acceleration
    [    26.648] (==) NVIDIA(0): Backing store disabled
    [    26.648] (==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
    [    26.657] (==) NVIDIA(0): DPMS enabled
    [    26.657] (II) Loading extension NV-CONTROL
    [    26.657] (II) Loading extension XINERAMA
    [    26.657] (II) Loading sub module "dri2"
    [    26.657] (II) LoadModule: "dri2"

  3. #3

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    Code:
    [    26.659] (II) Reloading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    26.659] (II) NVIDIA(0): [DRI2] Setup complete
    [    26.659] (==) RandR enabled
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension SHAPE
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension MIT-SHM
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension XInputExtension
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension XTEST
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension SYNC
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension XC-MISC
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension SECURITY
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension XINERAMA
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension XFIXES
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension RENDER
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension RANDR
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension COMPOSITE
    [    26.659] (II) Initializing built-in extension DAMAGE
    [    26.661] (II) Initializing extension GLX
    [    26.703] (II) XKB: reuse xkmfile /var/lib/xkb/compiled/server-8AA988DD479FAABEC4FC3CCCF4CC29B4948840B4.xkm
    [    26.715] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event5)
    [    26.715] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
    [    26.715] (**) Power Button: Applying InputClass "LocalKeyboard"
    [    26.715] (II) LoadModule: "evdev"
    [    26.716] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/evdev_drv.so
    [    26.716] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
    [    26.716] 	compiled for 1.8.0, module version = 2.4.0
    [    26.716] 	Module class: X.Org XInput Driver
    [    26.716] 	ABI class: X.Org XInput driver, version 9.0
    [    26.716] (**) Power Button: always reports core events
    [    26.716] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event5"
    [    26.727] (II) Power Button: Found keys
    [    26.727] (II) Power Button: Configuring as keyboard
    [    26.727] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
    [    26.727] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
    [    26.727] (**) Option "xkb_model" "evdev"
    [    26.727] (**) Option "xkb_layout" "de"
    [    26.727] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
    [    26.730] (II) XKB: reuse xkmfile /var/lib/xkb/compiled/server-90BEB0384DFE894FC6C76430E8611BB0119B95EE.xkm
    [    26.731] (II) config/udev: Adding input device Video Bus (/dev/input/event8)
    [    26.731] (**) Video Bus: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
    [    26.731] (**) Video Bus: Applying InputClass "LocalKeyboard"
    [    26.731] (**) Video Bus: always reports core events
    [    26.731] (**) Video Bus: Device: "/dev/input/event8"
    [    26.743] (II) Video Bus: Found keys
    [    26.743] (II) Video Bus: Configuring as keyboard
    [    26.743] (II) XINPUT: Adding extended input device "Video Bus" (type: KEYBOARD)
    [    26.743] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
    [    26.743] (**) Option "xkb_model" "evdev"
    [    26.743] (**) Option "xkb_layout" "de"
    [    26.743] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
    [    26.745] (II) config/udev: Adding input device Lid Switch (/dev/input/event4)
    [    26.745] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.746] (II) config/udev: Adding input device Sleep Button (/dev/input/event3)
    [    26.746] (**) Sleep Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
    [    26.746] (**) Sleep Button: Applying InputClass "LocalKeyboard"
    [    26.746] (**) Sleep Button: always reports core events
    [    26.746] (**) Sleep Button: Device: "/dev/input/event3"
    [    26.751] (II) Sleep Button: Found keys
    [    26.751] (II) Sleep Button: Configuring as keyboard
    [    26.751] (II) XINPUT: Adding extended input device "Sleep Button" (type: KEYBOARD)
    [    26.751] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
    [    26.751] (**) Option "xkb_model" "evdev"
    [    26.751] (**) Option "xkb_layout" "de"
    [    26.751] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
    [    26.755] (II) config/udev: Adding input device HP Webcam [2 MP Macro] (/dev/input/event10)
    [    26.755] (**) HP Webcam [2 MP Macro]: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
    [    26.755] (**) HP Webcam [2 MP Macro]: Applying InputClass "LocalKeyboard"
    [    26.755] (**) HP Webcam [2 MP Macro]: always reports core events
    [    26.755] (**) HP Webcam [2 MP Macro]: Device: "/dev/input/event10"
    [    26.763] (II) HP Webcam [2 MP Macro]: Found keys
    [    26.763] (II) HP Webcam [2 MP Macro]: Configuring as keyboard
    [    26.763] (II) XINPUT: Adding extended input device "HP Webcam [2 MP Macro]" (type: KEYBOARD)
    [    26.763] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
    [    26.763] (**) Option "xkb_model" "evdev"
    [    26.763] (**) Option "xkb_layout" "de"
    [    26.763] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
    [    26.764] (II) config/udev: Adding input device HDA Digital PCBeep (/dev/input/event15)
    [    26.764] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.764] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel Line In at Sep Rear Jack (/dev/input/event11)
    [    26.764] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.765] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel Mic at Ext Left Jack (/dev/input/event12)
    [    26.765] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.765] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel HP Out at Ext Left Jack (/dev/input/event13)
    [    26.765] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.765] (II) config/udev: Adding input device HDA Intel HP Out at Sep Rear Jack (/dev/input/event14)
    [    26.765] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.770] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event0)
    [    26.770] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
    [    26.770] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "LocalKeyboard"
    [    26.770] (**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
    [    26.770] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event0"
    [    26.779] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
    [    26.779] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
    [    26.779] (II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD)
    [    26.779] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
    [    26.779] (**) Option "xkb_model" "evdev"
    [    26.779] (**) Option "xkb_layout" "de"
    [    26.779] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
    [    26.780] (II) config/udev: Adding input device PS/2 Generic Mouse (/dev/input/event1)
    [    26.780] (**) PS/2 Generic Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
    [    26.780] (**) PS/2 Generic Mouse: always reports core events
    [    26.780] (**) PS/2 Generic Mouse: Device: "/dev/input/event1"
    [    26.787] (II) PS/2 Generic Mouse: Found 3 mouse buttons
    [    26.787] (II) PS/2 Generic Mouse: Found relative axes
    [    26.787] (II) PS/2 Generic Mouse: Found x and y relative axes
    [    26.787] (II) PS/2 Generic Mouse: Configuring as mouse
    [    26.787] (**) PS/2 Generic Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5
    [    26.787] (**) PS/2 Generic Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
    [    26.787] (II) XINPUT: Adding extended input device "PS/2 Generic Mouse" (type: MOUSE)
    [    26.787] (**) PS/2 Generic Mouse: (accel) keeping acceleration scheme 1
    [    26.787] (**) PS/2 Generic Mouse: (accel) acceleration profile 0
    [    26.787] (**) PS/2 Generic Mouse: (accel) acceleration factor: 2.000
    [    26.787] (**) PS/2 Generic Mouse: (accel) acceleration threshold: 4
    [    26.787] (II) PS/2 Generic Mouse: initialized for relative axes.
    [    26.787] (II) config/udev: Adding input device PS/2 Generic Mouse (/dev/input/mouse0)
    [    26.787] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.788] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event2)
    [    26.788] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
    [    26.788] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad catchall"
    [    26.788] (II) LoadModule: "synaptics"
    [    26.789] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/input/synaptics_drv.so
    [    26.789] (II) Module synaptics: vendor="X.Org Foundation"
    [    26.789] 	compiled for 1.8.0, module version = 1.2.2
    [    26.789] 	Module class: X.Org XInput Driver
    [    26.789] 	ABI class: X.Org XInput driver, version 9.0
    [    26.789] (II) Synaptics touchpad driver version 1.2.2
    [    26.789] (**) Option "Device" "/dev/input/event2"
    [    26.855] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: x-axis range 1472 - 5472
    [    26.855] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: y-axis range 1408 - 4448
    [    26.855] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: pressure range 0 - 255
    [    26.855] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: finger width range 0 - 0
    [    26.855] (II) SynPS/2 Synaptics TouchPad: buttons: left right middle
    [    26.855] (**) Option "HorizScrollDelta" "0"
    [    26.893] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: touchpad found
    [    26.893] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: always reports core events
    [    26.913] (II) XINPUT: Adding extended input device "SynPS/2 Synaptics TouchPad" (type: TOUCHPAD)
    [    26.913] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) keeping acceleration scheme 1
    [    26.913] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration profile 0
    [    26.913] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration factor: 2.000
    [    26.913] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration threshold: 4
    [    26.941] (--) SynPS/2 Synaptics TouchPad: touchpad found
    [    26.941] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/mouse1)
    [    26.941] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.941] (II) config/udev: Adding input device ST LIS3LV02DL Accelerometer (/dev/input/event9)
    [    26.941] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.942] (II) config/udev: Adding input device ST LIS3LV02DL Accelerometer (/dev/input/js0)
    [    26.942] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.942] (II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event6)
    [    26.942] (EE) No input driver/identifier specified (ignoring)
    [    26.945] (II) config/udev: Adding input device HP WMI hotkeys (/dev/input/event7)
    [    26.945] (**) HP WMI hotkeys: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
    [    26.945] (**) HP WMI hotkeys: Applying InputClass "LocalKeyboard"
    [    26.945] (**) HP WMI hotkeys: always reports core events
    [    26.945] (**) HP WMI hotkeys: Device: "/dev/input/event7"
    [    26.949] (II) HP WMI hotkeys: Found keys
    [    26.949] (II) HP WMI hotkeys: Configuring as keyboard
    [    26.949] (II) XINPUT: Adding extended input device "HP WMI hotkeys" (type: KEYBOARD)
    [    26.949] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
    [    26.949] (**) Option "xkb_model" "evdev"
    [    26.949] (**) Option "xkb_layout" "de"
    [    26.949] (**) Option "xkb_variant" "nodeadkeys"
    Any ideas what to do next?

    Oh by the way i get the same empty Screen when i start the Kubuntu installer... and under Windows everything works great... no Hardware issues!
    [/CODE]

  4. #4

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    For some reason i cannot edit my posts... i wanted to add, that the Computer i'm running on, is a HP Elitebook 8540w with a Quadro FX 1800m and a internal DreamColor display wich is attached via 10bit per channel.

  5. #5

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    If you have an external monitor, try plugging that in. If you get an image (you may have to reboot with the external monitor plugged in) then add the following to /etc/X11/xorg.conf in the Devices section

    Code:
    Option         "ConnectedMonitor" "DFP-0"
    Option         "CustomEDID" "DFP-0: /proc/acpi/video/NGFX/LCD/EDID"
    change the CustomEDID path to where your custom EDID is.

  6. #6

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    Thank you for your help, but i am still getting no picture from X11

    I tried booting with a VGA display attached, with and without my and your custom EDID option. All options didn't make any difference in the behavior.

    And by the way:

    I dont have the folder /proc/acpi/video/NGFX in Video i only have the folder DGFX wich has the folders: CRT DD04 DD05 DD06 DD07 DD08 DOS DVI info LCD post post-info ROM and TV in it.

    Does this make a difference?

  7. #7

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    No, the /proc/ is just a place to store the file, my EDID is actually in my documents folder.
    Can you boot into a terminal (init 3) or boot into Failsafe mode?
    Did you custom install Nvidia drivers?

    NVIDIA dlloader X Driver 260.19.29 Wed Dec 8 12:10:14 PST 2010
    [ 23.938] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
    [ 23.938] (++) using VT number 7
    Have you tried switching to tty7: ctrl+alt+F7?

    NVIDIA(0): Connected display device(s) on Quadro FX 1800M at PCI:1:0:0
    [ 25.289] (--) NVIDIA(0): none
    [ 25.293] (EE) NVIDIA(0): No display devices found for this X screen.
    [ 26.006] (II) UnloadModule: "nvidia"
    [ 26.006] (II) UnloadModule: "wfb"
    [ 26.006] (II) UnloadModule: "fb"
    [ 26.006] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
    If you can get to a terminal, try to reconfigure x with nvidia-config.

  8. #8

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    TTY1 - 6 run nicely i can access the consoles.
    On TTY7 there is the black screen i was talking about.

    nvidia-config gives me an unknown command error



    nvidia-settings says that the control display is undefined


    The running nvidia driver was downloaded from the nvidia homepage and installed via the nvidia .run script. I already had tried a different installation with the nvidia packages by opensuse via yast2. the same symptoms as now occured then.

    I know chose the manual installation method because in the nvidia description my quadro fx1800m was mentioned, in the opensuse description i did not find it explicitly named.

  9. #9

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    Ah, its nvidia-xconfig, sorry.

    Did you follow these instructions?
    Nvidia Installer HOWTO for openSUSE users

    If you lost the nvidia*.run, you will have to download the drivers again on a separate computer carry them over via USB.
    Code:
    sudo mkdir /media/sdb1
    sudo mount -t vfat /dev/sdb1 /media/sdb
    Unmount:
    Code:
    sudo umount /media/sdb1

  10. #10

    Default Re: Graphic Problems in OpenSuse 11.3

    Yes i followed these steps exactly.

    Now using nvidia-xconfig i got the message:

    Validation Error
    Data incolmplete in file "/etc/X11/xorg.conf"
    Undefined Monitor "Monitor0" referenced by Screen "Screen0"

    so i attached my external vga screen and restarted nvidia-xconfig wich now ran through without error messages, only confirming the new xorg configuration file.

    Now after reboot, the external screen goes into standby and the internal screen is totally black without background light. switching to tty1 - 6 reactivates the internal screen and does show the consoles like before.

    the log files show, that the external screen "vision master 450" is corectly detected and a resolution of 1600 x 1200 was chosen, wich my monitor should be capable of, but not at every frequency. How can i change the default resolution and frequency to be shure that this is not the point why the screen is going to standby?

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •