Results 1 to 8 of 8

Thread: Broadcom BCM57788 Driver not Working

  1. #1

    Default Broadcom BCM57788 Driver not Working

    Hello,

    I have bought a new Dell Studio XPS Desktop with Broadcom BCM57788 network card.
    The installation of the tg3 driver from Dell was done according to Documentation

    But still, the network card is not there. When I call ifconfig, there is only "lo" and no "eth". In Yast it says that the Netlink BCM57788 card cannot be configured because the firmware is missing.
    I also already did modprobe tg3 and rmmod tg3.

    BTW, I have installed OpenSuse 11.2 x32 which is Linux 2.6.31.5.

    Thanks in advance for any suggestions.

    Regards,
    -Thomas

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    37,116
    Blog Entries
    16

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    Post result of

    /sbin/lspci -nnk
    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,381

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    I am not fluent in German, but I read enough to see that the article you quoted
    applies to kernel 2.6.13! As 11.3 is running 2.6.34 (about 7 years newer), you
    should not have needed to do anything. The tg3 driver is part of 2.6.34 - the
    kernel in 11.3.

    Note: tg3 is a driver, not firmware. One uses the term "firmware" to indicate
    code that runs in the CPU on the device, while "driver" refers to code that runs
    on the main CPU. The firmware files needed by the device are already on your
    system. They are part of the kernel-firmware package that is installed on every
    system.

    The tg3 should work "out of the box". I suspect that something in those old
    instructions referred to above messed up your system. Please look at the output
    of the command

    Code:
    dmesg | grep tg3
    That should suggest the problem. If you do not understand, please post that result.


  4. #4

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    It says the following:
    00:00.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge Alternate [1022:9601]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    00:02.0 PCI bridge [0604]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (ext gfx port 0) [1022:9603]
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    00:06.0 PCI bridge [0604]: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2) [1022:9606]
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    00:11.0 SATA controller [0106]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [AHCI mode] [1002:4391]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ahci
    00:12.0 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller [1002:4397]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ohci_hcd
    00:12.1 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller [1002:4398]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ohci_hcd
    00:12.2 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller [1002:4396]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:13.0 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller [1002:4397]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ohci_hcd
    00:13.1 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller [1002:4398]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ohci_hcd
    00:13.2 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller [1002:4396]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ehci_hcd
    00:14.0 SMBus [0c05]: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller [1002:4385] (rev 3c)
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: piix4_smbus
    00:14.1 IDE interface [0101]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 IDE Controller [1002:439c]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: pata_atiixp
    00:14.2 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) [1002:4383]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: HDA Intel
    00:14.3 ISA bridge [0601]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller [1002:439d]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    00:14.4 PCI bridge [0604]: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge [1002:4384]
    00:14.5 USB Controller [0c03]: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller [1002:4399]
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]
    Kernel driver in use: ohci_hcd
    00:18.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, Sempron] HyperTransport Configuration [1022:1200]
    00:18.1 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, Sempron] Address Map [1022:1201]
    00:18.2 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, Sempron] DRAM Controller [1022:1202]
    00:18.3 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, Sempron] Miscellaneous Control [1022:1203]
    00:18.4 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K10 [Opteron, Athlon64, Sempron] Link Control [1022:1204]
    01:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Device [1002:68d8]
    Subsystem: Dell Device [1028:68e0]
    01:00.1 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc Device [1002:aa60]
    Subsystem: Dell Device [1028:aa60]
    Kernel driver in use: HDA Intel
    02:00.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
    Subsystem: Dell Device [1028:0458]

  5. #5

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    Hello lwfinger,

    thanks for your suggestion. Do you mean I should upgrade to openSuse 11.3, as I now have 11.2?

    The output of your command dmesg | grep tg3 is nothing.

    Regards,
    -Thomas

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Kansas City Area, Missouri, USA
    Posts
    7,381

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    On 08/31/2010 12:36 PM, ttommy wrote:
    >
    > Hello lwfinger,
    >
    > thanks for your suggestion. Do you mean I should upgrade to openSuse
    > 11.3, as I now have 11.2?
    >
    > The output of your command dmesg | grep tg3 is nothing.


    You should do that upgrade. Your device was added to the kernel in August 2009,
    thus it is not in 11.2. You can check that the device is working by booting
    either the Live CD or the NET install CD from 11.3. The latter will let you do
    an upgrade to 11.3.

  7. #7

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    Thanks, installing 11.3 worked!

  8. #8

    Default Re: Broadcom BCM57788 Driver not Working

    I am having the same problem with Broadcom BCM 57788 but with OpenSuse 12.3.

    "tg3 0000:02:00.0 p7p1: Link is down"

    Does the newer kernel and tg3 cover this now or is it easier to switch out my card?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •