Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: KDE Live CD won't boot

  1. #1

    Default KDE Live CD won't boot

    Hi. I'm trying to boot the KDE 11.3 Live CD and it hangs during the boot. With splash=off I see
    Code:
    /etc/initscript: line 77: /etc/sysconfig/ulimit: Input/Output error
    then a bunch of different Id numbers, for example...
    Code:
    INIT Id 4 respawning too fast: disabled for 5 minutes
    and finally a few lines starting with a number (for example [100.676357]) and ending with
    Code:
    [100.676357] lost page write due to I/O error on loop 0
    and then it just loops between the respawn and write errors, as far as I can tell.

    My system has a 1.8Hz processor, 1G of RAM and an integrated nVidea GeForce 6150 card, and I'm dual booting sidux and XP. I've checksummed the ISO file. I tried first with a 1G USB drive (Transferring the ISO via dd as per the openSUSE instructions) and then with a CD (burned at the lowest speed). I also tried the CD on a Gateway laptop running just XP and got the same errors. Boot parameters I tried were noapic, pci=nomsi, acpi=off, with no difference.

    Thanks in advance for any help offered. Let me know if I need to post more info (and steps needed to get that info).

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    USA Pennsylvania
    Posts
    1,321

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    Hi,

    Did you checksum the cd after burning it? Also, have you used the test media option to see if that passes?
    You might also try using a different brand cd or different kind of cd. I know when I tried with a cd-rw, it worked on some systems but not on others, giving that same I/O error. I then tried using a regular CD-R and it worked fine.

    Take Care,

    Ian
    Laptop: Dell Inspiron E1505 | OpenSUSE 12.1/Windows Vista | KDE | Intel CPU T2050 1.6 GHz | Intel 945GM | 3.2GB RAM
    Box: OpenSUSE 12.1/Windows 7 | KDE | Intel Core 2 Quad 8300 2.5GHz/core | nVidia Geforce 9500GT 1GB| 4 GB RAM

  3. #3

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    I did checksum (I posted that :^) I'll try the test-media. I also have downloaded another ISO, I'll try that on USB. I don't feel like burning myself another coaster.

    Thanks for the quick reply.

  4. #4

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    The memtest passed.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,992
    Blog Entries
    16

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

  6. #6

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    Ah, thanks, missed that. Brain fart. I'll give it a go.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    USA Pennsylvania
    Posts
    1,321

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    Actually you said you checksumed the ISO. I meant checksum the CD after burning. Two different things. When my CD-RW wasn't working I checked the checksum directly after burning the disk with K3b and it was different. The check installation medium also showed a different checksum. So doing a checksum directly after burning is a good way to make sure you have a valid cd burn.

    Take Care,

    Ian
    Laptop: Dell Inspiron E1505 | OpenSUSE 12.1/Windows Vista | KDE | Intel CPU T2050 1.6 GHz | Intel 945GM | 3.2GB RAM
    Box: OpenSUSE 12.1/Windows 7 | KDE | Intel Core 2 Quad 8300 2.5GHz/core | nVidia Geforce 9500GT 1GB| 4 GB RAM

  8. #8

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    I downloaded a new ISO and dd'd it to USB. This one boots and I hear the welcome sound, but during the boot the monitor goes into standby, then switches on then immediately goes to standby again. This same thing happened with a Kubuntu Live CD I tried. Something is not liking my hardware.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    West by God Virginia
    Posts
    6,712

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    I'm confused are you booting from a CD or a USB.

    Maybe you need to tell us what hardware.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,992
    Blog Entries
    16

    Default Re: KDE Live CD won't boot

    Quote Originally Posted by gogalthorp View Post
    I'm confused are you booting from a CD or a USB.

    Maybe you need to tell us what hardware.
    I think he tried both
    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •