Results 1 to 8 of 8

Thread: KDEInit could not launch '......'?...

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    263

    Question KDEInit could not launch '......'?...

    I running Krusader in su and want to use Kate to edit files instead of the internal editor, but I get the message "KDEInit could not launch '/user/bin/kate'.

    What config file do I edit to make sure Krusader is able to lunch this Editor or any other Editor. I was able to use this successfully in another openSuse VM. So, I can't seem to find out why it's not consistent.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,989
    Blog Entries
    16

    Default Re: KDEInit could not launch '......'?...

    I created a su menu option for kwrite, you could do the same for kate
    Like this
    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

  3. #3
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    263

    Default Re: KDEInit could not launch '......'?...

    I was looking for that..., but where do I find it?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,989
    Blog Entries
    16

    Default Re: KDEInit could not launch '......'?...

    Use the menu editor and add new item to the area you want the launcher, it doesn't really matter where but see my screen.
    Fill it in as I have, but if you want kate use: kdesu kate
    etc..

    Remember to save, (top left)
    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    263

    Default Re: KDEInit could not launch '......'?...

    Ok, but where is the KDE Menu Editor? Under YaST-->? or Configure Desktop-->?

    I can't find it...

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,989
    Blog Entries
    16

    Default Re: KDEInit could not launch '......'?...

    Right click the menu button
    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    263

    Cool Re: KDEInit could not launch '......'?...

    Ooooooooooooooooooh.... there it is! never thought to do that... Thanks!..

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The English Lake District. UK - GMT/BST
    Posts
    36,989
    Blog Entries
    16

    Default Re: KDEInit could not launch '......'?...

    Quote Originally Posted by VcDeveloper1 View Post
    Ooooooooooooooooooh.... there it is! never thought to do that... Thanks!..
    You are welcome
    My openSUSE 13.1 KDE Box
    My Articles
    Was I any help? If yes: Click the star below

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •