Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

  1. #1

    Default openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    Anyone able to get Groupwise working correctly on openSUSE 11 with Desktop Effects enabled?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,306

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    I have not tried this combination yet - will probably do when the final comes out, but I am curious to what issues are you having with it? Visibility of certain items or other?

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

  3. #3

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    Screenshot here. Ends up blank, but when Desktop Effects are disabled, it works. But of course, we don't want to have to disable them.


  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,306

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    I'll give this a try on Friday as I have some spare time to test

    Will let you know my results with and without Desktop effects

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

  5. #5

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    Just tried openSUSE 11 RC2 and the same issue exits

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,306

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    It could also be a combination with your video/xorg driver?

    Which video card are you using? Have you also tried it on a different system?
    Have a lot of fun!

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,306

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    Just had a chance to test this and I have the same issue...

    I found some nice info in Googles cache that seems to fix the grey screen to normal display ;

    If you have compiz fusion active then groupwise starts but displays only a grey screen. To fix it, change the groupwise startup script to (or run this from the console to test);

    /opt/novell/groupwise/client/bin/groupwise.sh -jvm=-Dawt.toolkit=sun.awt.motif.MToolkit
    Seems to work fine but it's to soon to tell if this has side effects. This should also fix the issue on openSUSE 10.3 as well as 11.

    Seems this changes some used java modules & would be good to know if this fixes it for you to without creating other issues?

    Cheers,
    Wj
    Have a lot of fun!

  8. #8

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    Although this worked, it seems to be a temp fix as GW becomes very sluggish - but that might just be Desktop Effects. Clicking between emails is slow, as are the menus. In addition, the QuickViewer pane at the bottom doesn't stay up after exiting - and seems to have problems atm.

    GW has always operated slowly with Desktop Effects on, so not sure if this will get any better. Anyone else have any luck?

  9. #9

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    I seem to be digging myself into a deeper hole with Groupwise. Now it just doesn't work - please see the screenshot below...



    Looks like a Java issue, but no idea what do do with it. I end up with part of the GW interface loaded but can't click or interact anywhere. I'm using Java 1.6 per default install. Tried 1.5 instead but that didn't change anything.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,306

    Default Re: openSUSE 11.0 w/desktop effects and Groupwise 7

    I haven't seen that error before, but with the first bit:
    Are you maybe having multiple sessions open? Check with the system monitor to see if groupwise-bin is loaded more than once for your account...
    Have a lot of fun!

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •