Page 23 of 44 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast
Results 221 to 230 of 431

Thread: Little Susie

fillwatertank's Avatar
    fillwatertank is offline Busy Penguin

Default Re: Little Susie

sziasztok! megint n. egy jfajta biosfrissts utn normlisan megy az acpi az asus anyadeszkmban. ezrt nem akart műkdni egyszer sem a teleplt driver irq problmk miatt.
    gy jra nekifutottam a kisasszonynak...
    a szokott mdon fel is teleplt, (annyi volt hogy mikor a yast frisstett akkor az nvidia driverek ftp oldaln nem tallt semmit s ezt szvtette - kihagysra kattintva ment tovbb gond nlkl) az egyklikkes install ennek megfelelően nem is ment nvidia szempontjbl, gy a hagyomnyos mdon toltam, gcc, make, kernel source, dkms felteleptse utn leszedtem a gyrt oldalrl a drivert s terminlbl felraktam. előszr ez sem ment kernel source path problmra hvatkozott. magt a kernelt is jraraktam s mgegyszer a fenti csomagokat, (tudom kicsit favg megolds de n szocilis munks vagyok, nekem szabad) s utna felment a driver. hh.
    szpen megy. vgre elkezdhetem testreszabni. pr dolgot kikapcsolgattam, animcik ilyesmi. most 95mb ram a memory footprint, 0,7-1,3 a procihasznlat a htop szerint.
    nagyon tetszik eddig.
    viszont a betűk most olyan kssak. mit kell csinlnom a hintinggel?
    s mostmr hogy hasznlom is a cuccot, jnnek majd sorban a tovbbi krdseim.
    dv: fillwatertank

eCaffee's Avatar
    eCaffee is offline Parent Penguin

Quote Originally Posted by fillwatertank View Post
    sziasztok! megint n. egy jfajta biosfrissts utn normlisan megy az acpi az asus anyadeszkmban. ezrt nem akart műkdni egyszer sem a teleplt driver irq problmk miatt.
    gy jra nekifutottam a kisasszonynak...
    a szokott mdon fel is teleplt, (annyi volt hogy mikor a yast frisstett akkor az nvidia driverek ftp oldaln nem tallt semmit s ezt szvtette - kihagysra kattintva ment tovbb gond nlkl) az egyklikkes install ennek megfelelően nem is ment nvidia szempontjbl, gy a hagyomnyos mdon toltam, gcc, make, kernel source, dkms felteleptse utn leszedtem a gyrt oldalrl a drivert s terminlbl felraktam. előszr ez sem ment kernel source path problmra hvatkozott. magt a kernelt is jraraktam s mgegyszer a fenti csomagokat, (tudom kicsit favg megolds de n szocilis munks vagyok, nekem szabad) s utna felment a driver. hh.
    szpen megy. vgre elkezdhetem testreszabni. pr dolgot kikapcsolgattam, animcik ilyesmi. most 95mb ram a memory footprint, 0,7-1,3 a procihasznlat a htop szerint.
    nagyon tetszik eddig.
    viszont a betűk most olyan kssak. mit kell csinlnom a hintinggel?
    s mostmr hogy hasznlom is a cuccot, jnnek majd sorban a tovbbi krdseim.
    dv: fillwatertank
    Gratula! dv a Susie-felhasznlk kztt!

NVIDIA FTP: az a rep mr nem ltezik, ezrt nem tallta.
    Janur ta mr sajt trolink vannak, betpllhatk a rgiek helyett.
    Little Susie (11.1): repk, tmogats 2011-ben

95MB footprint: megy az mg lejjebb is...(lemezpuffereket nem szmoltad bele?)
    tapasztalatok szerint olyan 34MB az az rtk, ami al mr nem nagyon lehet lemenni
    a KDE3 esetn.

Kss betűk, hinting: ez az Nvidia driver vagy a monitor sara lesz. (ha előtte j volt)
    Alapbl be van kapcsolva a hinting a KDE vezrlőpultjban, br lehet rajta paramterezni.
    Inkbb az lehet az ok, hogy a monitorod vals tulajdonsgai, VESA DDC kpessgei,
    s a VGA kzt nincs teljes sszhang. Ilyenkor előfordul, hogy a VGA hibs rtket kapott
    a monitor mretről s DPI rtkről is, s a betűmretek s belltsok elcssztak.
    A kellő paramtereket a SAX2-ben tudod kzzel kivlasztani, utna nem rt a KDE
    vezrlőjben a betűtpusoknl is korriglni mret s belltsok tern.

(n is jrtam mr hasonlan, IBM P260 monitorhoz olyan kbelt kaptam, amiben nem volt
    VESA DDC2 rintkező, gy a VGA teljesen idita paramtereket krdezett le a buszon...
    s termszetesen van jnhny VESA DDC bug a monitorokban s a VGA krtykban / driverekben is)

A tovbbi hasznlat sorn felmerlő krdsekkel pedig szvesen ltunk itt mindannyian,
    szubjektv vlemnyem szerint mg elgg kicsi, lassan mr gyarapod ,
    de nagyon j kzssg van itt.

fillwatertank's Avatar

Quote Originally Posted by eCaffee View Post
    Gratula! dv a Susie-felhasznlk kztt!

NVIDIA FTP: az a rep mr nem ltezik, ezrt nem tallta.
    Janur ta mr sajt trolink vannak, betpllhatk a rgiek helyett.
    Little Susie (11.1): repk, tmogats 2011-ben

95MB footprint: megy az mg lejjebb is...(lemezpuffereket nem szmoltad bele?)
    tapasztalatok szerint olyan 34MB az az rtk, ami al mr nem nagyon lehet lemenni
    a KDE3 esetn.

Kss betűk, hinting: ez az Nvidia driver vagy a monitor sara lesz. (ha előtte j volt)
    Alapbl be van kapcsolva a hinting a KDE vezrlőpultjban, br lehet rajta paramterezni.
    Inkbb az lehet az ok, hogy a monitorod vals tulajdonsgai, VESA DDC kpessgei,
    s a VGA kzt nincs teljes sszhang. Ilyenkor előfordul, hogy a VGA hibs rtket kapott
    a monitor mretről s DPI rtkről is, s a betűmretek s belltsok elcssztak.
    A kellő paramtereket a SAX2-ben tudod kzzel kivlasztani, utna nem rt a KDE
    vezrlőjben a betűtpusoknl is korriglni mret s belltsok tern.

(n is jrtam mr hasonlan, IBM P260 monitorhoz olyan kbelt kaptam, amiben nem volt
    VESA DDC2 rintkező, gy a VGA teljesen idita paramtereket krdezett le a buszon...
    s termszetesen van jnhny VESA DDC bug a monitorokban s a VGA krtykban / driverekben is)

A tovbbi hasznlat sorn felmerlő krdsekkel pedig szvesen ltunk itt mindannyian,
    szubjektv vlemnyem szerint mg elgg kicsi, lassan mr gyarapod ,
    de nagyon j kzssg van itt.
    Ksznm a kszntst
    Megnztem jra: lltottam a betűmreteken s gy elg j a desktop betűmegjelentse, viszont a firefox fontjai csapnivalak.
    majd belemegyenk mlyebben is ha odajutok.
    sokmindent kikapcsolgattam, betltődő modulokat nzem majd t.
    Olyasmi rdekel hogy paralell mdban bootolni, swappiness rtkt lltani. tovbb mg nem tudom pontosan milyen kde szolgltatsok nem kellenek nekem.
    kdm helyett lehet h hasznlnm a slimet vagy az lxdm-et...
    gyorsbillentyűket hol tudok lltani? konzolt konquerort meg virtulis asztalok kztti vltst akarok belőni. ( a multimdia billentyűket szpen kezeli a kde)
    aztn rdekel hol tudom megnzni a tepetett csomagjaim szmt, yastban nem lttam de attl mg lehet h ott van.
    ksőbb pedig belvk egy playonlinuxot is, s beszmolok hogy mennek az ltalam s az unokacsim ltal preferlt jtkok
    bocs ha kicsit csapongok mg nagy a lngja az első szerelemnek ;-)

eCaffee's Avatar

Ksznm a kszntst
    Megnztem jra: lltottam a betűmreteken s gy elg j a desktop betűmegjelentse, viszont a firefox fontjai csapnivalak.
    majd belemegyenk mlyebben is ha odajutok.
    sokmindent kikapcsolgattam, betltődő modulokat nzem majd t.
    Olyasmi rdekel hogy paralell mdban bootolni, swappiness rtkt lltani. tovbb mg nem tudom pontosan milyen kde szolgltatsok nem kellenek nekem.
    kdm helyett lehet h hasznlnm a slimet vagy az lxdm-et...
    gyorsbillentyűket hol tudok lltani? konzolt konquerort meg virtulis asztalok kztti vltst akarok belőni. ( a multimdia billentyűket szpen kezeli a kde)
    aztn rdekel hol tudom megnzni a tepetett csomagjaim szmt, yastban nem lttam de attl mg lehet h ott van.
    ksőbb pedig belvk egy playonlinuxot is, s beszmolok hogy mennek az ltalam s az unokacsim ltal preferlt jtkok
    bocs ha kicsit csapongok mg nagy a lngja az első szerelemnek ;-)
    Firefox fontok: a GTK/Gnome appok műkdnek, br az integrcijuk nem lett a lehető legjobb.
    Vgig bztam benne, hogy nem igazn lesz rjuk szksg, de tvedtem. A Chrome a finishben lemaradt, az Opera szintn, s a Qt Firefox pedig bughalmazknt tengődtt.
    Alternatv Qt bngszőkkel pedig nem lehetett teljesrtkű labdba rgni.
    A KDE vezrlőpultjban van GTK modul (ha nlad nincs, teleptsd a kde3-kcm-gtk csomagot),
    abban bellthat a GTK kinzet stlusa s viselkedse.

Betltődő modulok: a YaST>Rendszer>Futsszint-szerkesztőben
    s a KDE vezrlőpultban elg sok dolgot finomra lehet hangolni,
    a sajt hasznlati szoksaid fggvnyben.

Parallel boot: ha itt a prhuzamosan fut init folyamatokra gondolsz, az be van kapcsolva,
    s minden olyat, ami biztonsggal prhuzamosthat, azt gy teszi. (na j, kicsit azrt vatos)

Swappiness paramter: /etc/sysctl.conf fjlhoz addj egy plusz sort,
    vm.swappiness = 50
    tartalommal. (a megadott rtk csak plda, 0-100 intervallumban hasznlhat, RAM-SWAP knyszer irnyt jelzi, 50-60 a kzputas megolds)

Knnytett DE: nzz krl a YaST csomagkezelőjben, a betpllhat openSUSE11.1 repk kzt, s a Build Service-ben is. Van Desktop Environment bőven.

Gyorsbillentyűk: KDE men, jobb gomb, menszerk., itt adhat gyorsbill. az alkalmazsokhoz.
    Egyb gyorsbill. funkcik a KDE vezrlőpultban, a Nyelv, kezelsi segtsg alatt, a Billentyűparancsok-nl.

Virtulis asztal: 2D s 3D is van alapbl teleptve. A KDE vezrlőpultban bellthat a virtulis asztalok szma. (Munkaasztal>Virtulis munkaasztalok) A vezrlse: a panel res rszn jobb gomb, Kisalkalmazs hozzadsa a panelhez, s ott vlaszthatsz ktflt:
    Asztali előnzet s lapoz, ez 2D, kil a panelra, vlt, s mini előnzetet is ad.
    k3ddesktop, ez 3D, kil a panelra, trben forgatva vlt, mgtte srgn virgzik a rt !!!, (gyorsts kell, de nlad mr műkdik az nvidia), van hozz egy egsz menre val effekt is a KDE menben, menknt is kitehető a panelra, s mg elgg sok mindent tud, keress r a 3ddesktop tmra a neten. (ja, s energiatakarkos...csak akkor eszik, amikor fordul, ez főleg akksirl menő eszkzkn szmt a compiz ellenben)

Csomagok szma: a YaST csomagkezelőjben a keresst t lehet lltani Telepts sszegzsre,
    ekkor a kipiplt felttelektől fggően listzza a teleptett holmikat. (igaz, nem szmolja meg)

PlayOnLinux: YaST simn telepti, br egy fggősget kzzel kell hozzadni, mert valamirt nem jn le (openSUSE sajtossg), ez a cabextract csomag, szintn lehozza a YaST,
    s mr mehet is a PlayOnLinux mka.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, meg az, hogy a YaST-ban, a Rendszernl, a /etc/sysconfig szerkesztővel is okos dolgokat lehet lltani-finomhangolni. (de csak vatosan...simn haza lehet vele vgni a rendszert)

fillwatertank's Avatar

Firefox fontok: a GTK/Gnome appok műkdnek, br az integrcijuk nem lett a lehető legjobb.
    Vgig bztam benne, hogy nem igazn lesz rjuk szksg, de tvedtem. A Chrome a finishben lemaradt, az Opera szintn, s a Qt Firefox pedig bughalmazknt tengődtt.
    Alternatv Qt bngszőkkel pedig nem lehetett teljesrtkű labdba rgni.
    A KDE vezrlőpultjban van GTK modul (ha nlad nincs, teleptsd a kde3-kcm-gtk csomagot),
    abban bellthat a GTK kinzet stlusa s viselkedse.

Betltődő modulok: a YaST>Rendszer>Futsszint-szerkesztőben
    s a KDE vezrlőpultban elg sok dolgot finomra lehet hangolni,
    a sajt hasznlati szoksaid fggvnyben.

Parallel boot: ha itt a prhuzamosan fut init folyamatokra gondolsz, az be van kapcsolva,
    s minden olyat, ami biztonsggal prhuzamosthat, azt gy teszi. (na j, kicsit azrt vatos)

Swappiness paramter: /etc/sysctl.conf fjlhoz addj egy plusz sort,
    vm.swappiness = 50
    tartalommal. (a megadott rtk csak plda, 0-100 intervallumban hasznlhat, RAM-SWAP knyszer irnyt jelzi, 50-60 a kzputas megolds)

Knnytett DE: nzz krl a YaST csomagkezelőjben, a betpllhat openSUSE11.1 repk kzt, s a Build Service-ben is. Van Desktop Environment bőven.

Gyorsbillentyűk: KDE men, jobb gomb, menszerk., itt adhat gyorsbill. az alkalmazsokhoz.
    Egyb gyorsbill. funkcik a KDE vezrlőpultban, a Nyelv, kezelsi segtsg alatt, a Billentyűparancsok-nl.

Virtulis asztal: 2D s 3D is van alapbl teleptve. A KDE vezrlőpultban bellthat a virtulis asztalok szma. (Munkaasztal>Virtulis munkaasztalok) A vezrlse: a panel res rszn jobb gomb, Kisalkalmazs hozzadsa a panelhez, s ott vlaszthatsz ktflt:
    Asztali előnzet s lapoz, ez 2D, kil a panelra, vlt, s mini előnzetet is ad.
    k3ddesktop, ez 3D, kil a panelra, trben forgatva vlt, mgtte srgn virgzik a rt !!!, (gyorsts kell, de nlad mr műkdik az nvidia), van hozz egy egsz menre val effekt is a KDE menben, menknt is kitehető a panelra, s mg elgg sok mindent tud, keress r a 3ddesktop tmra a neten. (ja, s energiatakarkos...csak akkor eszik, amikor fordul, ez főleg akksirl menő eszkzkn szmt a compiz ellenben)

Csomagok szma: a YaST csomagkezelőjben a keresst t lehet lltani Telepts sszegzsre,
    ekkor a kipiplt felttelektől fggően listzza a teleptett holmikat. (igaz, nem szmolja meg)

PlayOnLinux: YaST simn telepti, br egy fggősget kzzel kell hozzadni, mert valamirt nem jn le (openSUSE sajtossg), ez a cabextract csomag, szintn lehozza a YaST,
    s mr mehet is a PlayOnLinux mka.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, meg az, hogy a YaST-ban, a Rendszernl, a /etc/sysconfig szerkesztővel is okos dolgokat lehet lltani-finomhangolni. (de csak vatosan...simn haza lehet vele vgni a rendszert)
    oks a swappinesst belőttem. n 10-et adtam neki ubiban is ennyit lltottam.
    knnytett DE: valamit flrerthettl vagy rosszul fogalmaztam: nem akarok a kde helyett mst főleg hogy ezt ilyen szinten optimalizltad csupn a bejelentkező kpernyőt akarom vltoztatni ;br most hogy nztem lehet hogy xdm van nem is kdm (erősts meg ebben) s akkor nem is szltam. (xdm httere cserlhető?) illetve bizonyos kde appokat amire nem lesz szksgem leszedni a fggősgeivel egytt s ms ltalam vlasztottakra cserlni. s akkor a vgn jn majd a szemcukorka. ha ksz vagyok, belaktam, szivesen megosztok pr user screenshotot (jl jhet a weblapra) A virtul desktopvltst n win+0 ill win+1 gombokkal kpzeltem el. a (3d megoldst is megnzem de egyelőre nem ltom szksgt.)egybknt alkalmazsok megnyitsban -sebessg, reszponzivits-most rzem ugyanazt mint anno az uhu-val vagy a frugalware-rel. s ahogy mondtad ez mg fokozhat. le a kalappal.

eCaffee's Avatar

oks a swappinesst belőttem. n 10-et adtam neki ubiban is ennyit lltottam.
    knnytett DE: valamit flrerthettl vagy rosszul fogalmaztam: nem akarok a kde helyett mst főleg hogy ezt ilyen szinten optimalizltad csupn a bejelentkező kpernyőt akarom vltoztatni ;br most hogy nztem lehet hogy xdm van nem is kdm (erősts meg ebben) s akkor nem is szltam. (xdm httere cserlhető?) illetve bizonyos kde appokat amire nem lesz szksgem leszedni a fggősgeivel egytt s ms ltalam vlasztottakra cserlni. s akkor a vgn jn majd a szemcukorka. ha ksz vagyok, belaktam, szivesen megosztok pr user screenshotot (jl jhet a weblapra) A virtul desktopvltst n win+0 ill win+1 gombokkal kpzeltem el. a (3d megoldst is megnzem de egyelőre nem ltom szksgt.)egybknt alkalmazsok megnyitsban -sebessg, reszponzivits-most rzem ugyanazt mint anno az uhu-val vagy a frugalware-rel. s ahogy mondtad ez mg fokozhat. le a kalappal.
    KDM bejelentkezs-kezelő fut, de a KDE4-es.
    Kicserlhető a KDE3-asra, ez a kdebase3-kdm csomag.
    (szerkeszteni kell hozz a kivlasztott bejelentkezs-kezelőt is,
    klnben kvetkező indtsnl csak parancssor lesz)
    A KDE3-as kdm mg kevesebbet "eszik".
    Tmja vlaszthat-telepthető a KDE vezrlőpultban,
    feltehető a moodin engine is, eyecandy gyannt.

Virt. asztal vlts Win+0-1 gombokkal: a KDE vezrlőpultban,
    a Nyelv, s kezelsi segtsgben van egy Billentyűparancs-sorozatok fl,
    itt lefel tekerve tallod meg az asztalvlts bill. parancsait, s betanthatod.
    A belakott rendszerről kszlő screenshotokat trelmetlenl vrom,
    a "le a kalappal"-t pedig ksznm!

fillwatertank's Avatar

KDM bejelentkezs-kezelő fut, de a KDE4-es.
    Kicserlhető a KDE3-asra, ez a kdebase3-kdm csomag.
    (szerkeszteni kell hozz a kivlasztott bejelentkezs-kezelőt is,
    klnben kvetkező indtsnl csak parancssor lesz)
    A KDE3-as kdm mg kevesebbet "eszik".
    Tmja vlaszthat-telepthető a KDE vezrlőpultban,
    feltehető a moodin engine is, eyecandy gyannt.

Virt. asztal vlts Win+0-1 gombokkal: a KDE vezrlőpultban,
    a Nyelv, s kezelsi segtsgben van egy Billentyűparancs-sorozatok fl,
    itt lefel tekerve tallod meg az asztalvlts bill. parancsait, s betanthatod.
    A belakott rendszerről kszlő screenshotokat trelmetlenl vrom,
    a "le a kalappal"-t pedig ksznm!
    No. a kvetkezőkre jutottam eddig: tovbbi szolgltatsokat kapcsoltam ki, belőttem a gyorsbillentyűket, eltvoltottem pr dolgot (nyomtats, bluetooth etc)
    a grubban bebootoltam a profile paranccsal, kezd teht sszellni hogy hogy is fog kinzni az asztalom, viszont (s semmi mst nem csinltam csak amit elmondtam most) most az alap memory footprint 102Mb s 52 s alatt bootol. sszessgben mintha lassult volna. nem rtem igazn, pont hogy nyernem kellett volna pr s-t s Mb-ot.
    msik: az j trolkat akartam felvenni, de nem egszen rtem hogy kell; van erre valami gygypedaggiai szinten lert howto valahol?

fillwatertank's Avatar

No. a kvetkezőkre jutottam eddig: tovbbi szolgltatsokat kapcsoltam ki, belőttem a gyorsbillentyűket, eltvoltottem pr dolgot (nyomtats, bluetooth etc)
    a grubban bebootoltam a profile paranccsal, kezd teht sszellni hogy hogy is fog kinzni az asztalom, viszont (s semmi mst nem csinltam csak amit elmondtam most) most az alap memory footprint 102Mb s 52 s alatt bootol. sszessgben mintha lassult volna. nem rtem igazn, pont hogy nyernem kellett volna pr s-t s Mb-ot.
    msik: az j trolkat akartam felvenni, de nem egszen rtem hogy kell; van erre valami gygypedaggiai szinten lert howto valahol?
    szerk:
    ok az űj trolkat felvettem. de a tbbi krdsem ll.

eCaffee's Avatar

szerk:
    ok az űj trolkat felvettem. de a tbbi krdsem ll.
    Szerintem fut a profile folyamat (az hzza az időt) , s a grub update nem sikerlt, vagy mg nem futott le,
    szval nem hagyja abba, ezrt nem rvidebb lesz a boot, hanem hosszabb.

n ms irnyban kerestem a boot gyorstst : upx
    minden olyan programra, ami elviseli a tmrtst, s rszt vesz a boot folyamatban.
    (vigyzat...sok minden nem brja, ments s rescue lemez legyen kznl)

fillwatertank's Avatar

Szerintem fut a profile folyamat (az hzza az időt) , s a grub update nem sikerlt, vagy mg nem futott le,
    szval nem hagyja abba, ezrt nem rvidebb lesz a boot, hanem hosszabb.

n ms irnyban kerestem a boot gyorstst : upx
    minden olyan programra, ami elviseli a tmrtst, s rszt vesz a boot folyamatban.
    (vigyzat...sok minden nem brja, ments s rescue lemez legyen kznl)
    f. majd rnzek erre az upx-re. viszont:
    Loving the Penguin: Ubuntu font rendering in Debian Squeeze erre mit mondasz?
    nem lehet h a betk renderelsn segtene ez? persze gondolom suse mdra.
    mr sokflekpp lltottam a betimet, de tovbbra sem olyan szp, s pr ra utn nagyon elfradt a szemem...

Page 23 of 44 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast